Covid-19 Kapsamında Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı 14.01.2022 tarihinde yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan E-34221550-050.99-164 sayılı ve 06.01.2022 tarihli bir yazıda, Covid-19 Kapsamında Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı kapsamında bilgilendirmeler yapılmaktadır.  Bahse konu yazı içeriğine aşağıda yer verilmektedir.

Covid-19 Kapsamında Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı

2021 yılında KOSGEB tarafından, Covid-19 salgınından etkilenen Mikro ve Küçük İşletmelere (MKİ) yönelik olarak, Dünya Bankası ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı - JICA işbirliğinde "Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Projesi" başlatılmıştır.

Projenin amacı; imalat ve bunun tamamlayıcısı olan öncelikli sektörler ile Covid-19 salgını etkilerinin nispeten yoğun olduğu diğer sektörlerdeki MKİ'lerin faaliyetlerini sürdürmelerinin ve geçmiş dönem ortalama istihdam seviyelerini koruyarak yeni personel istihdam etmelerinin sağlanmasıdır.

Geçen yıl uygulanan "Covid-19 Kapsamında Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı" bu yıl bazı değişiklikler ile tekrar başvuruya açılmıştır. KOSGEB tarafından hazırlanan "Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı" ile; imalat, bilgisayar programlama, bilimsel Ar-Ge sektörleri ve Covid-19 salgınının nispeten daha fazla etkilediği bazı hizmet ve ticaret sektörlerindeki MKİ'ler ve yenilikçi genç işletmelere faizsiz ve teminatsız geri ödemeli işletme sermayesi desteği sağlanacaktır.

EK:

Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı ve TANITIM MATERYAL_infografik