Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi Eylem Planı 07.06.2024 tarihinde yayınlandı

Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi Eylem  Planı

Mersin İl Tarım Orman Müdürlüğünden gelen yazıya göre, Akdeniz Meyve Sineği ülkemizde mücadelesi zorunlu zararlı organizmalardan olup, yaş meyve üretimi ve ihracatımızı olumsuz etkileyen zararlıların başında yer almaktadır. İçerisinde bulunduğumuz üretim  sezonunda  olduğu  gibi  kışları  ılıman  geçen  yıllarda  populasyonu  artarak  önemli  ekonomik kayıplar oluşturabilmektedir. Akdeniz Meyve Sineği aynı zamanda dış karantinaya tabi bir zararlı olup, ihracatta töleransı  sıfırdır. Yaş meyve ihracatında  önemli  bir il  olan Mersin'de  bu zararlı ile topyekün mücadele yapılması ve önlemlerin alınması daha büyük önem arz etmektedir.

Konuyla  ilgili  Mersin  Valisi  Sayın  Ali  Hamza  PEHLİVAN  başkanlığında  10 Haziran 2024 tarihinde saat 14.00'da Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nde (Hatay Salonu) bir toplantı düzenlenecektir. İlgilenen üyelerimize duyurulur.