3 Ocak Mersin'in birlik ruhunun simgesidir 03.01.2016 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları söyledi;

3 Ocak Mersin'in birlik ruhunun simgesidir

"Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk Milletinin yaptığı bağımsızlık mücadelesinde İlimizin kurtuluşunun haklı gururunu yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşı, Türk ulusunun tüm imkansızlıklara rağmen bağımsızlığı için verdiği mücadelenin adıdır. 3 Ocak ise Mersin olarak düşman işgalinden kurtuluşumuzun tarihidir. 93 yıl önce tüm kent nasıl kurtuluş için mücadele ettiyse, bugün de aynı yüksek ruhla kentimizin gelişmesi için ortak amaç etrafında buluşmuştur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, "Mersinliler Mersin'e sahip çıkınız" diyerek, ortak amacımızı özetlemiştir. Mersinli olmak sadece somut bir kavramla değil, gönül bağıyla kentimiz için üretmektir. Mersinli olmak hoşgörüyle, cumhuriyet ve demokrasi değerlerine bağlılıkla geleceğe yürümek demektir. 93 yıl önce birlik ve beraberlik içinde düşmanı Mersin’den atan Mersinliler, bugün de aynı birlik ve beraberlik ruhuyla, Mersin sevgisiyle kentimizi daha mutlu, daha zengin, daha ileri düzeye taşıyacaktır. Biz kendimize de, Kentimize de güveniyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, büyük lider Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde başlayan Kurtuluş Savaşında, Mersin ve bölgesinin düşman işgalinden kurtulmasının yıl dönümü olan 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtulmasının bu anlamlı yıldönümünü kutluyor, bize bu özgür vatanı armağan eden atalarımızı, şehitlerimizi şükranla anıyoruz.”