MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

11 No’lu komite markalaşma çalışmalarına yönelecek 07.01.2020 tarihinde yayınlandı

MTSO 11 No’lu Meslek Komitesi, 2020 yılında markalaşma çalışmalarına ağırlık vermeyi planlıyor. Kentte tekstil sektörünün gücünün her geçen gün arttığını ancak ağırlıklı fason üretim yapıldığını bildiren Komite Meclis Üyeleri, 2020 yılında markalaşmaya  odaklanacaklarını belirtti.


11 No’lu komite markalaşma çalışmalarına yönelecek

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 11 No’lu Tekstil Konfeksiyon ve Ayakkabı Ticareti Meslek Komitesi, 2020 yılında yürütmeyi planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Üretimden ticaretin geliştirilmesine, üye sorunlarının çözümünden Kent merkezinin iyileştirilmesine kadar birçok konuda çalışacaklarını vurgulayan Komite Meclis Üyeleri, bu dönemde öncelikli olarak üyelerle temaslarını artırmayı ve yerel yönetimlerle iletişimlerini güçlendirmeyi planlıyor.

Boyraz: “Kent Merkezinin iyileştirilmesi için taleplerimiz var”

Meclis Üyesi ve Poyrazlar Tekstil Sahibi Mehmet Rıza Boyraz, yeni dönemde yerel yönetimlerle iletişimi artırmaya öncelik vermek istediklerini anlattı. Geçen yıl da Akdeniz Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ile çeşitli temaslarda bulunup taleplerini dile getirdiklerini kaydeden Boyraz, bu yıl da bu taleplerin takipçisi olacaklarını söyledi. Özellikle çarşıda bir takım iyileştirmeler konusunda görüştüklerini ifade eden Boyraz, bu talepler arasında bazı cadde ve sokakların yaz aylarında güneşten, kış aylarında yağıştan korunması adına dekoratif şekilde üstünün kapatılması, çarşıdan taşınan ancak kendisine ait binası bulunan resmi kurumların geri gelmesinin sağlanması ve 52 katlı Metropol binasındaki otelin yeniden çalışır hale getirilmesi gibi maddeler yer aldığını söyledi.

Yaptıkları görüşmelerden olumlu sonuçlar aldıklarını dile getiren Boyraz, “Örneğin otopark konusundaki taleplerimiz karşılık buldu, parkomat uygulamasının yeniden hayata geçirilmesi adına çalışma başlatıldı. Bunlar, çarşının hareketlenmesi adına çok önemli adımlar. Vakit kaybedilmeden sonuçlandırılmasını bekliyoruz. Aynı zamanda önümüzdeki süreçte 3 katlı bir otopark yapılacağını da belirtilmişti, bunun da hayat bulması önemli” değerlendirmesini yaptı.

Bozbey: “Biran önce ticaret masası kurulmalı”

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ticaret masası kurulacağını hatırlatan Meclis Üyesi ve Bozbeyler Manifatura Sahibi Hakan Bozbey ise bu çalışmanın vakit kaybedilmeden hayata geçirilmesini beklediklerini anlattı.

Ticaret masasının oluşması halinde karşılarında sürekli bir muhatap bulabileceklerini belirten Bozbey, bu sayede taleplerini daha kısa yoldan iletip konuların takipçisi olabileceklerini, sorunların da daha hızlı çözülebileceğini söyledi. Mersin Merkezde yer alan Silifke, Atatürk, İstiklal ve Kuva-i Milliye Caddelerinde peyzaj çalışması başlatılmasını ve ışıklandırılmasını talep ettiklerini de hatırlatan Bozbey, akşam saat 5’ten sonra bu caddelerde hayatın durduğunu, yapılacak küçük dokunuşların büyük önem taşıdığını vurguladı.

Aynı zamanda Mersin’deki resmi kurumlardan taleplerinin olduğunu da söyleyen Bozbey, özellikle alımlarında Mersinli firmalara öncelik verilmesini beklediklerini dile getirdi. Alımlar  sırasında fiyat teklifi istenmesini beklediklerini kaydeden Bozbey, “Fiyatların yüksek kalması halinde elbette söyleyecek sözümüz yok ama en azından teklif alınmasını bekliyoruz” dedi.

Son olarak fuarlara değinen Bozbey, bu konuyu da sektördeki gelişmeleri takip açısından çok önemsediklerini belirtip, üyelerle birlikte Gaziantep, Komite Üyeleriyle birlikte de İzmir fuarına katılmayı planladıklarını açıkladı.

Demir: “Üyelerimizle temasımızı artıracağız”

Yeni yılda üye ziyaretlerini ve sektördeki yabancılarla temasları artıracaklarını bildiren Meclis Üyesi ve Zeynep Çeyiz Firması Sahibi Özcan Demir, yapacakları görüşmelerle sorunları tespit ederek çözümü noktasında çalışacaklarını söyledi. Mersin’in tekstil şehri olma yolunda ilerlediğine de dikkat çeken Demir, imalatçı sayısının giderek arttığını anlattı.

Ağırlıklı fason üretim yapıldığını bildiren Demir, Irak, Filistin, İsrail, Cezayir gibi ülkelerden talepler aldıklarını söyledi. Katıldıkları fuarlar aracılığıyla sektörün öncü kentleri arasında yer alan Bursa’da, Ticaret ve Sanayi Odası’yla kurdukları temaslara ve önümüzdeki süreçte işbirliklerini artırmayı planladıklarına da değinen Demir, hedeflerinin tekstilde markalaşmak olduğunu, bunun için üyelerini bilgilendirip çeşitli eğitimler vermeyi düşündüklerini söyledi.

Bursa temasları sonrasında ilgili kişileri Mersin’e davet ettiklerini ve buradaki sektör temsilcileri ile bir buluşma sağlamak istediklerini belirten Demir, “Bursa’da sektörler arası güçlü bir işbirliği var. Biz de kardeş oda olmak ve tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz” diye konuştu.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER