Üye Hizmetleri Servisi Tarafından Verilen Belgeler

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu 26.maddesi ve Oda Muamelat Yönetmeliği gereği Üye Hizmetleri Servisi tarafından verilen belgeler şunlardır:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu 26.maddesi ve Oda Muamelat Yönetmeliği gereği Üye Hizmetleri Servisi tarafından verilen belgeler şunlardır:

Oda Sicil Kayıt Sureti

• Üyelerin oda dosyasındaki kayıtlarına dayanılarak hazırlanan belgedir. Oda Kayıt Suretinde üyenin ünvanı, adresi, Mersis numarası, sermayesi, oda ve ticaret sicil kayıt tarihleri, derecesi, oda ve ticaret sicil numaraları, meslek grubu ve nace kodu, iştigal konusu ve temsilci isimleri dair bilgiler yer almaktadır. Oda Kayıt Suretini incelemek için tıklayınız… (pdf)
  • Kayıt sureti İngilizce olarak da düzenlenebilmektedir.
  • Türkçe Oda Sicil Kayıt Sureti ve İngilizcesini uye.tobb.org.tr sisteminden 7/24 elektronik imzalı olarak temin edebilirsiniz. Bu hizmet ile ilgili bilgiyi  Online Evrak Alma  bölümünden inceleyebilirsiniz.
    ​Adeti; 2024 yılı belge karşılığı ücretleri tarifesine göre :
    • Türkçe Oda Sicil Kayıt Sureti 30.00-TL dir.
    • İngilizce Oda Sicil Kayıt Sureti (Chamber Registration Copy) 150.00-TL dir.

Faaliyet Belgesi

• Üyelerin oda dosyasındaki kayıtlarına dayanılarak hazırlanan ve faal üye olduklarını gösteren belgedir. Faaliyet Belgesinde üyenin ünvanı, adresi, Mersis no, sermayesi, odaya kayıt tarihi, derecesi, oda ve ticaret sicil numaraları, meslek grubu ve faaliyet kodu, iştigal konusu ve işletmenin ortak isimlerine dair bilgiler yer almaktadır. Faaliyet Belgesini incelemek için tıklayınız.. (pdf)
  • Faaliyet Belgesi İngilizce olarak da düzenlenebilmektedir.
  • İlgili İhale tarihi belirtildiği takdirde Faaliyet Belgesi Odamızda İhale Tarihli Faaliyet Belgesi olarak da düzenlenebilmektedir.
  • Faaliyet Belgesi, İngilizcesi ve İhale Tarihli Faaliyet Belgesini uye.tobb.org.tr sisteminden 7/24 elektronik imzalı olarak temin edebilirsiniz. Bu hizmet ile ilgili bilgiyi  Online Evrak Alma  bölümünden inceleyebilirsiniz.
    ​Adeti; 2024 yılı belge karşılığı ücretleri tarifesine göre :
    • Türkçe Faaliyet Belgesi 30.00-TL dir.
    • İngilizce Faaliyet Belgesi (Certificate Of Commercial Activity) 150.00-TL dir.

İhale Durum Belgesi (G bendi)

• 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun İhaleye Katılımda Yeterlilik Kurallarına Dair 10.Maddesinin (g) bendinde istinaden verilen belge olup, belgede, ihale tarihi itibariyle, mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Oda tarafından mesleki faaliyetten men edilmemiş olduğuna dair bilgi yer almaktadır.
  • Bu belgeyi uye.tobb.org.tr sisteminde kayıtlı olarak 7/24 elektronik imzalı olarak temin edebilirsiniz. Bu hizmet ile ilgili bilgiyi  Online Evrak Alma  bölümünden inceleyebilirsiniz.

İhale Durum Belgesi Dilekçesi ” için tıklayınız.
    Adeti; 2024 yılı belge karşılığı ücretleri tarifesine göre : 30.00-TL dir.

Üye Kimlik Kartı

• Şirket ortağı veya müdürünün talebi halinde üyeye fotoğraflı Üye Kimlik Kartı verilir. Geçerlilik süresi kimlik üzerinde belirtilir. Ayrıca kimlik kartında; üyenin TC/Vergi Kimlik numarası ile firmaya ait bilgiler yer almaktadır.
  • Kimlik kartı talebi için gerekli evraklar : Talep Formu, nüfus cüzdanı aslı veya pasaport aslı zorunludur, (bu belgelerin sureti veya noter tasdikli suretleri kabul edilmemektedir) ile 1 adet vesikalık fotoğraf

Üye Kimlik Kartı Talep Formu  ” için tıklayınız.
  • Adeti; 2024 yılı belge karşılığı ücretleri tarifesine göre : 170.00-TL dir.

Üye Oda Kayıt Levhası

• Üyelerin talep etmesi halinde düzenlenir. Bu levhada üyenin ünvanı, Oda numarası, kayıt tarihi ve Odamıza kayıtlı olduğunu belirtir ibareler yer almaktadır.
  • 2024 yılı belge karşılığı ücretleri tarifesine göre : 30.00-TL dir.
  • Taslak Levhayı incelemek için tıklayınız.. (pdf)

Üye İkametgah Belgesi

• Üye firmalarımızın iş süreçlerinde kullandıkları çeşitli belgeler üzerine Oda üyelik durumunu gösterir onaylı bir ibarenin Türkçe ve/veya İngilizce olarak eklenmesidir.
  • Adeti; 2024 yılı belge karşılığı ücretleri tarifesine göre : 30.00-TL dir.
  • Üye İkametgah Belgesini incelemek için tıklayınız.. (pdf)

Çıraklık Sözleşmesi, Kalfalık ve Ustalık Belgesine İlişkin İşlemler

• Kalfalık ya da Ustalık Belgesi almak için, Çıraklık Eğitim Merkezi tarafından verilen Geçmiş Hizmet Belgelendirme Formu üzerinde ilgili firmanın iştigal konusu ve üyelik durumunu gösterir ibarenin onaylanmasıdır.

Eş Durum/Tayin Belgesine İlişkin İşlemler

• T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nca hazırlanan formda belirtilen firmanın Odamız faal üyesi olduğunun onaylandığı belgedir.

• Uye.tobb.org.tr sisteminde 7/24 elektronik imzalı evrak hizmetinden yararlanabilmeniz için kullanıcı şifre alınması, bu şifre içinde;  Ortak ve Yetkililerin iletişim bilgilerinin TOBB sistemde kayıtlı olması gerekmektedir.

Bu sebeple bilgilerinizi güncellemek için üye iletişim formunu doldurarak Üye Hizmetleri birimine tesliminiz rica olur.

İletişim bilgileri güncellenen Üyelerimiz kaydını  https://uye.tobb.org.tr/organizasyon/firma-index.jsp adresinden oluşturabilir.

Yardımcı Kılavuz : https://uye.tobb.org.tr:30080/sites/default/files/TOBB_BS_UYE_FIRMA_KULLANICI_KLAVUZU.pdf