Menşe ve Dolaşım Belgeleri Otomasyon Sistemi (MEDOS)

A.TR Dolaşım Belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması ve vize edilmesine ilişkin T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan MEDOS sistemi ( https://medos.tobb.org.tr ) 14 Mayıs 2018 Pazartesi günü itibariyle yürürlüğe girecektir.

14 Mayıs 2018 tarihi itibariyle uygulamaya alınacak otomasyon sistemi ile boş A.TR Dolaşım Belgelerinin satışı, yükümlü tarafından doldurulması, Oda onayına gönderilmesi, Oda onayı ve Bakanlık sistemine gönderilmesi elektronik ortamda yapılacaktır. Daha önce odamızdan alınan ATR Dolaşım Belgeleri TOBB MEDOS sisteminde otomatik olarak tanımlanacak olup elinizdeki ATR Belgelerini kılavuzda belirtildiği şekilde doldurulup onay alındıktan sonra baskı yapılmak üzere kullanabileceksiniz.

Bu itibarla,  ihracatçı firma ve/veya Gümrük Müşavirleri için hazırlanan Menşe ve Dolaşım Belgeleri Otomasyon Sistemi(MEDOS) kullanım kılavuzu ekte yer almaktadır.

Dolaşım Belgeleri Otomasyon Sistemi(MEDOS) kullanım kılavuzuna www.mtso.org.tr adresinden "Duyurular" ve "Dış Ticaret Hizmetlerimiz" bölümünden de ulaşabilirsiniz.

-------