MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

YENİLİKÇİ İŞ FİKRİNE 150 BİN TL HİBE 02.09.2015 tarihinde yayınlandı

Yenilikçi iş fikri sahibi girişimci adaylarını teşvik etmek amacıyla başlatılan TÜBİTAK BiGG (Bireysel Genç Girişimci) Programı, Türkiye’nin dört bir yanındaki teknolojik girişim projelerine karşılıksız olarak 150 bin TL hibe desteği sağlıyor.


YENİLİKÇİ İŞ FİKRİNE 150 BİN TL HİBE

TÜBİTAK 1601 Programı kapsamında, 3 sene için 1 Milyon TL hibe ile gerçekleştirilecek GARAJ Yenilikçi Anadolu Projesi kapsamında aralarında Mersin’in de bulunduğu 14 ilde 300 girişimci adayına bilgilendirme, eğitim, mentorluk, online eğitim, online mentorluk hizmetleri verilecek. 
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) evsahipliğinde düzenlenen toplantıda Bigg Garaj Yap Yenilikçi Anadolu Projesi Eğitim Koordinatörü Şevket Özer Kürkçüoğlu tekno girişimcilere konunun detaylarıyla ilgili bilgi verdi. 
TÜBİTAK Bigg Programının ilk aşamasına doğrudan başvuru sağlanamadığını anlatan Kürkçüoğlu, Bigg Garaj’ın da girişimcileri TÜBİTAK Bigg Programının 2. aşamasına hazırladığını söyledi. Başvuruların 30 Eylül’de sona ereceğine değinen Kürkçüoğlu, “Teknoloji konusunda özgün fikri olan, ancak yeterince destek ve kaynak bulamayan girişimciler BiGG GARAJ ile Anadolu’da teknoloji girişimciliğine başlayabilecek” dedi.

“Anadolu’ya giren tek uygulayıcı kuruluşuz”
Geçmişte tekno girişim destekleri için TÜBİTAK’a direk başvuru yapılabilirken artık Türkiye genelinde belirlenen 17 kuruluş üzerinden başvuru yapılabildiğini anlatan Kürkçüoğlu, bunlar arasında yer alan uygulayıcı kuruluşlardan bir tanesinin de Bigg Garaj olduğunu anlattı. Arkasında TOBB kimliği bulunuyor olması nedeniyle Anadolu’ya giren tek uygulayıcı kuruluş olduklarına dikkat çeken Kürkçüoğlu, diğer kuruluşların lokal olarak kendi bölgelerine hizmet verdiğini bildirdi. Bu kapsamda 14 ilde tanıtım toplantısı düzenleyip 8 ilde ise eğitim vereceklerini dile getiren Kürkçüoğlu, başvuru için aranan özellikleri şöyle özetledi:
“Teknolojik özgün fikri olan, yani çalışmalarında invasyon ve ar-ge’ye yer veren, bilgi ve becerisiyle bu fikri gerçekleştirebileceğine TÜBİTAK’ı ikna edebilecek girişimci adayları bu programdan yararlanabilir. Bu adayların herhangi bir maddi kaynağı bulunmamalı ve kaynak arayışında olmaları gerekmektedir. 45 yaşını aşmamış ve üniversite mezunu olmaları gerekir. Bir şirket ortaklığının bulunmaması gerekir. Eğer bir şirketiniz varsa bu fikriniz için kuracağınız şirket öncesinde onu lağvetmeniz gerekir. Son olarak da daha önce TÜBİTAK’tan tekno girişim desteği alınmamış olması gerekir.”

“Bigg Programı neler sunuyor?”
Bigg Garaj’ın 4 kurumun bir araya gelmesiyle oluştuğunu kaydeden Şevket Özer Kürkçüoğlu, bunlardan birisinin TOBB-ETÜ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, diğerinin Viveka isimli özel bir kuluçka merkezi, diğerinin stratejik araştırma merkezi olan TEPAV, son kuruluşun ise Garaj isimli bir okulun kendi inkübasyon merkezi olduğunu söyledi. Bu kuruluşların bir araya gelmesiyle girişimci adaylarına zorunlu olan mentör desteği ve eğitim verilmesinin dışında Demo Day ve melek yatırımcı imkanı sağlandığını vurgulayan Kürkçüoğlu, “2 Ekim’de adaylarımız bir sonraki aşamaya geçebilmek için projelerini TÜBİTAK’ın jürisine sunup projelerini kabul ettirmeye çalışacaklar. Biz ise bu Demo Day programı ile ön jüri kurup adayları sıkıştırıp projelerindeki zayıf yönlerini kendilerine gösterip asıl jüri karşısına daha güçlü çıkmalarını sağlayacağız. Melek yatırımcılarla da iyi iş fikirlerinin bir araya gelmesini hedefliyoruz” dedi.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER