MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Yatırımcıların işini kolaylaştıracak Tek Durak Ofis açıldı  14.06.2018 tarihinde yayınlandı

Mersin’e gelecek yerli ve yabancı yatırımcıların işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla Tek Durak Ofis, ÇKA Mersin Yatırım Destek Ofisi bünyesinde açıldı. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın da katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreniyle aynı anda Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde yürütülecek olan Turunçgil Hasat ve Hasat Sonrası Ar-Ge ve Uygulama Merkezi Projesi’nin imzası da atıldı. 


Yatırımcıların işini kolaylaştıracak Tek Durak Ofis açıldı 

Mersin’e gelen yatırımların işlem süreçlerini tek elden yürütmek, yatırımcının işini kolaylaştırmak ve destek olmak amacıyla Kalkınma Bakanlığı’nın talimatıyla Mersin Valiliği’nin himayesinde Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Yatırım Destek Ofisi’nin bünyesinde kurulan ‘Tek Durak Ofis’in açılışı gerçekleştirildi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) da katkı sunduğu ofisin açılış törenine; Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Sefa Çakır, ÇKA Genel Sekreteri Lütfi Altunsu ve il protokolü katıldı. Açılışla aynı anda Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde yürütülecek olan Turunçgil Hasat ve Hasat Sonrası Ar-Ge ve Uygulama Merkezi Projesi’nin de imzası atıldı. 
Törende konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin için çok önemli bir projeyi hizmete geçirdiklerini söyledi. Projenin pilot uygulamasını İstanbul’da gerçekleştirdiklerini anlatan Elvan, “Bunun ilk örneğini İstanbul’da gerçekleştirdik. Ancak İstanbul’daki ofisimiz sadece yabancı sermaye şirketlerine hizmet veriyor. Mersin’deki ofisimiz ise hem yerli hem de yabancı sermayeli tüm firmalarımıza hizmet verecek” dedi. 

“Yatırımcılarımız kurum kurum dolaşmayacak”
‘Tek Durak Ofis’ ile Mersin’e gelen yatırımcının tüm izin ve ruhsat işlemlerini tek elden gerçekleştirebileceğini belirten Bakan Elvan, ofisin ayrıca yatırımcılara her türlü danışmanlık hizmetini vereceğini de bildirdi. “Bir anlamda yatırımcının yönlendirilmesini buradan sağlayacağız” diyen Elvan, şunları kaydetti:
“Diyelim ki bir kişi Mersin’de yatırım yapmak istiyor. İş adamımız devletle, kurumlarla ilgili bütün işlemlerini burada yapabilecek. Her bir kurumumuzdan birer uzman burada görevlendirildi. Yatırımcılar kurum kurum dolaşmadan doğrudan bu Ofiste toplantılar ve görüşmeler yapabilecek. Yani bir yatırımcının tüm izin ve ruhsat işlemleri burada tek elden yapılacak. Tek Durak Ofislerin İstanbul’dan sonra ikinci açılışını da Mersin’de gerçekleştiriyoruz.” 
Bu ofislerin, yatırımcılar için önemli bir avantaj olduğunu vurgulayan Elvan, “Yatırımcılarımızı Tek Durak Ofislerimize yönlendirmemiz gerekiyor. Bunu sağladığımız takdirde önemli başarılar elde edebileceğimizi düşünüyorum” dedi. 

ÇKA’dan önemli bir projeye anlamlı destek
Öte yandan açılışta Turunçgil Hasat ve Hasat Sonrası Ar-Ge ve Uygulama Merkezi Projesi uygulama protokolü de imzalandı. Bu projeyle turunçgiller başta olmak üzere yaş meyve ve sebze sektöründe, üretimden tüketime kadar geçen süreçlerin tümüne yönelik araştırma, geliştirme ve eğitim çalışmaları yapmak yoluyla ürün kayıplarının azaltılması amaçlanıyor. Toplam bütçesi yaklaşık 5 milyon 500 bin TL olan projenin ortakları Mersin Valiliği, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Çukurova Üniversitesinden oluşuyor. Ayrıca, Mersin Ticaret Borsası, Mersin ve Adana Turunçgil Üretici Birlikleriyle Akdeniz Yaş Meyve Sebze İşletmecileri Derneği de proje iştirakçileri arasında yer alıyor.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER