MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Uluslararası Mersin Müzik Festivali başlıyor  06.09.2021 tarihinde yayınlandı

Uluslararası Mersin Müzik Festivali 19’uncu kez perdelerini açmaya hazırlanıyor. 11 Eylül – 2 Ekim 2021 günleri arasında düzenlenecek festival, Azerbaycan, Hollanda, Sırbistan, Bulgaristan ve Türkiye’den gelen saygın solist ve müzik topluluklarını sanatseverlerle buluşturacak. 


Uluslararası Mersin Müzik Festivali başlıyor 

Uluslararası Mersin Müzik Festivali Tanıtım Toplantısı düzenlendi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’ın yanı sıra toplantıya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan, Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Harun Doğan, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar, sponsor firma temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. 
Organizasyon hakkında bilgi veren Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, müziğin birleştirici gücüne dikkat çekti. Covid şartlarında bir yıl ara vermek durumunda kaldıkları müzik festivalini bu yıl da düzenleyip düzenlememe konusunda kararsız kaldıklarını belirten Yağcı, “Ancak tamamını açık havada gerçekleştirip etkinlik sayısını da azaltarak yolumuza devam etmek istedik. 19’uncu festivalimizde 8 etkinlik gerçekleştireceğiz ve bunlardan yalnızca kapanış konserimiz ücretli olacak” diye konuştu.  
Toplantı, organizasyona katkı sunan kurum ve kuruluşlara verilen plaketlerle son buldu. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’a ise plaketini Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar verdi. 

8 etkinlik düzenlenecek
Avrupa Festivaller Birliği’ne de üye olan Mersin Müzik Festivali, 11 Eylül Cumartesi günü Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatro’da gerçekleşecek Gala Konseri ile başlayıp, 2 Ekim Cumartesi günü Macit Özcan Tesisleri’ndeki Goran Bregoviç konseri ile son bulacak. 

Festival Programı
11 Eylül Cumartesi (saat 20.00) Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatro – Gala Konseri 
14 Eylül Salı (saat 20.00) Mersin Millet Bahçesi Sahil Etabı – Barbaros
17 Eylül Cuma (saat 20.00) Tarsus Baca Meydanı – Ezginin Günlüğü 
21 Eylül Salı (saat 20.00) Tarsus St. Paul Müzesi – Damask Vocal Quartet
24 Eylül Cuma (saat 20.00) Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatro – Hüsnü Şenlendirici
28 Eylül Salı (saat 20.00) Çamlıbel Aşıklar Parkı – Bezdüzler & Vendramin
30 Eylül Perşembe (saat 20.00) Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi – Rhapsody in Blue to Bolero 
2 Ekim Cumartesi saat 20.00 Macit Özcan Spor Tesisleri Goran Bregoviç (Ücretli)



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER