Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi Hazırlıkları Başladı 08.04.2015 tarihinde yayınlandı

22 Ekim 2015 tarihinde dünyada ilk kez Mersin'de düzenlenmesi planlanan Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi'nin hazırlıkları çerçevesinde program içeriğinin oluşturulması ve medya stratejisinin belirlenmesi için Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliği ve Mersin Turizm Platformu koordinasyonunda çalışma toplantısı düzenlendi.

Dünyada ilk kez düzenlenecek bu etkinliğin Mersin'e kazandırılmasında önemli rol oynayan ve lobi çalışmalarını yürüten Avrupa Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner ve Ekin Grubu Editörü Fehmi Köfteoğlu'nun katılımıyla gerçekleşen toplantıya, T.C. Mersin Vali Yardımcısı Ali Katırcı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar katıldı. Ardından, çalışma toplantısının neticesinde ortaya çıkan sonuçlar ve alınan kararlar Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a arz edildi. Baraner ve Köfteoğlu akşam da T.C. Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen akşam yemeğinde bir araya gelerek, Mersin'de turizm sektörünün gelişimine yönelik gözlem ve önerilerini paylaştı.