MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Tuben Kama fabrika yatırımı bekliyor 24.05.2015 tarihinde yayınlandı

Kauçuk, plastik ve petrol hammadde üretimiyle öne çıkan Tataristan’ın Tuben Kama şehri, ürüne son şeklinin verilip hammaddenin katmadeğerini artırıp yarı mamul ya da mamul olarak ihraç edilebilmesi adına Mersinli sanayiciyi bölgeye yatırıma bekliyor. Şehirlerinin 2-3 tane fabrikaya sahip olduğunu anlatan Tüben Kama İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Dolotkazina Elvira Rafgatovna, bu sayıyı artırmak istediklerini söyledi.


Tataristan’ın Tuben Kama heyeti Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ile Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Maya’nın ağırladığı heyette Tüben Kama İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Dolotkazina Elvira Rafgatovna’nın yanı sıra Milletvekili ve Şingalçi Kırsal Yerleşimi Başkanı SalimovRamilHasanoviç, Milletvekili ve Tupolev Kazan Devlet Teknoloji ÜniversitesiTüben Kama Bilgi Teknolojileri ve Telekomünikasyon Enstitüsü Başkanı Gafiyatovİlgiz Ziniyatuloviç, Milletvekili ve Tüben Kama Merkez Genel Hastanesi’nin Poliklinik Faaliyetlerden Sorumlu Başhekim Yardımcısı Rahimova Venera Raşidovna, Tüben Kama Belediyesi Sosyal Birimlerle İlişkiler Bölümü Başkanı Dirzizov Albert Rivkatoviç, Tüben Kama Belediyesi Ticaret ve Tüketici Hizmetleri Bölümü Başkanı RodionovAlekseyNikolayeviç ile Tüben Kama Belediyesi Bilgi Teknolojileri Bölümü Başkanı Şaronov Maksim Nikolayeviç yer aldı.


Başkan Aşut ve Ufuk Maya’nın hoş geldin konuşmalarının ardından söz alan Dolotkazina Elvira Rafgatovna, şehrinin ekonomik yapısı hakkında bilgi verdi. Şehirlerinin 50 yaşında olduğunu, 50 yıl içinde 235 kişilik bin nüfusa ulaştıklarını açıklayan Rafgatovna, “Şehrimizde kimya ve lastik üzerine 2-3 tane fabrika bulunmakta ve nüfusun yaklaşık yüzde 30’u bu fabrikalarda çalışmaktadır. Bu fabrikalarda üretilen 200’e yakın ürünü ihraç ediyoruz” dedi. Ağırlıklı olarak kauçuk hammadde üretimleri bulunduğunu kaydeden Rafgatovna, polietilen, plastik ürettiklerini söyledi. Son ürün üretimini artırmak istediklerini vurgulayan Rafgatovna, bunun için Mersinli firmaları görmek istediklerini söyledi. Mersin’i gezdiklerini ve tarihi güzelliklerini çok beğendiklerini de dile getiren Rafgatovna, Tataristan’dan Mersin’e kültür turizmi için turist göndereceklerini de sözlerine ekledi.
Rafgatovna’nın ardından söz alan MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, iki ülkenin birlikte yapacağı çok iş olduğunu söyledi. “Ben Tatar malını Mısır’dan almak istemiyorum” diyen Aşut, “Daha uygun şartlarda mutlaka bir araya geleceğimize inanıyorum. Planlayarak ikili iş görüşmeleri yaparak ilişkilerimizi güçlendirmeliyiz, her iki bölgenin güçlü hinterlandını bir araya getirmeliyiz” ifadelerini kullandı.
Ziyaret, heyetin Mersin ekonomisi hakkında bilgi almasının ardından karşılıklı hediye sunumuyla sona erdi.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER