MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

TOKASLAN’DAN İKİNCİ KİŞİSEL SERGİ 16.10.2015 tarihinde yayınlandı

Mersinli Ressam İbrahim Tokaslan, ikinci kişisel sergini Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sundu.


TOKASLAN’DAN İKİNCİ KİŞİSEL SERGİ

Ressam İbrahim Tokaslan’ın, ‘Kadraj/Sekans’ isimli Resim Sergisi’nin açılışı MTSO Sanat Galerisi’nde gerçekleşti. Açılışa Mersinli Ressam Ahmet Yeşil, MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek ve çok sayıda sanatsever katıldı. Sanatçının sergisi, video paint imgeler, paparazzi, make up esthetic, selfie ve meclis tv olmak üzere 5 bölümden oluşuyor. 24 eserin yer aldığı sergide sanatçı, medya görselleri üzerinden insanın, beden-dünya iletişimindeki algı biçimlenmelerini ele alıyor.
Mersin, Adana, Denizli, İstanbul ve Brezilya olmak üzere birçok sergi, fuar ve yarışmada yer alan sanatçı, lisans öğrenimini Mersin Üniversitesi’nde resim bölümünde tamamladı. Sanatçının Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Ana Sanat Dalındaki ‘Temas’ konulu yüksek lisans tezi, aynı zamanda ilk kişisel resim sergisi. 
Mersin’de özel bir okulda resim öğretmenliği yaptığını belirten Ressam İbrahim Tokaslan, aynı zamanda kendi resim atölyesinde kişisel çalışmalarına da devam ettiğini söyledi. Ortaokuldan buyana resim yaptığına değinen Tokaslan; “Her çocuk gibi resim yapmayı çok severdim. Genelde çocuklar ortaokul ve lise yıllarında resim yapmayı bırakırlar, ben bırakmayanlardan oldum. İleride meslek olarak seçebileceğimi anladığım günden beri resim yapıyorum” diyerek ikinci kişisel sergisini Mersin’de açmanın mutluluğunu yaşadığını aktardı. 
“Bu sergimi önümüzdeki süreçte İstanbul’a da taşımayı hedefliyorum” diyen Tokaslan, bunun en erken 2017’de gerçekleşeceğini ve o döneme kadar da koleksiyonunu yeni resimlerle zenginleştireceğini söyledi. 
31 Ekim’e kadar açık kalacak sergi hafta içi 08.30-18.00, hafta sonu ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER