MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

TOBB HEYETİ FRANSIZ HALKININ ACISINI PAYLAŞTI 24.11.2015 tarihinde yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun, Légion d’honneur nişanını almak için gittiği Fransa’da TOBB Heyeti, Fransız halkının acılarını da paylaştı. Hirascıklıoğlu başkanlığında Cumhuriyet Meydanı’na karanfil bırakan Türk Oda ve Borsa başkanları, terör kurbanları için dua etti.


TOBB HEYETİ FRANSIZ HALKININ ACISINI PAYLAŞTI

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, Ticaret Borsaları Konseyi Başkanı Abdullah Özdemir, aralarında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut’un da bulunduğu Türkiye genelindeki Oda ve Borsa başkanlarından oluşan heyet, Fransa’daki temasları sırasında terör saldırılarını kınamak ve Fransa halkıyla dayanışma içinde bulunduklarını göstermek adına Cumhuriyet Meydanı’na gitti. Meydana çiçek bırakılmasının ardından kısa bir açıklama yapan Hisarcıklıoğlu, “Biz de terörle mücadele eden bir ülke olarak Fransız halkının endişelerini iyi biliyoruz. Terör, özgürlük, eşitlik kardeşliği hedef seçiyor. Terörün dini ve milliyeti yoktur. Bu tür acı olayların tekrar yaşanmasını istemiyoruz. Suçsuz günahsız insanların terör saldırılarına hedef olmasını istemiyoruz. Tüm özgür dünyayı ortak mücadele içinde hareket etmeye davet ediyoruz” dedi.

Hisarcıklıoğlu’na Légion d’honneur Nişanı 
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na, Fransa'nın en üst düzey nişanı olan Legion d'Honneur madalyası verildi. Hisarcıklıoğlu, Fransa Cumhuriyeti'nden böyle bir nişan almaktan büyük onur duyduğunu ifade etti.
Fransa İmparatoru Napolyon’un 1804 tarihinden itibaren verdiği nişan, Fransa’nın en tanınmış ve prestijli nişanlarından biri olarak biliniyor. 
Türkiye’den ilk olarak Mustafa Kemal Atatürk’e verilen nişanı aralarında Sakıp Sabancı, Rahmi Koç, İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, eski TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Sabancı Holding Başkanı Güler Sabancı, Orhan Holding Onursal Başkanı İbrahim Orhan gibi iş dünyasının önemli isimleri de daha önce almıştı.

Légion d’Honneur 
Legion d’Honneur Nişanı, Napoléon Bonaparte’ın, Birinci Konsolos iken,19 Mayıs 1802 tarihinde imzaladığı bir kanun ile oluşturulmuştur. 1804 yılı Mayıs ayında Fransa İmparatoru olan Napoléon Bonaparte, bunu takip eden Haziran ayından itibaren, kişileri bu nişan ile ödüllendirmeye başlamıştır. Bu madalya, o günden itibaren, Fransa’daki tüm yönetim rejimlerinde takılmaya devam etmiştir. Légion d’Honneur, Fransız madalyaları arasında en tanınmış olanıdır.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER