MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

TOBB, Avrupa’da gücünü hissettiriyor 30.04.2018 tarihinde yayınlandı

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Brüksel dönüşü yaptığı açıklamada Avrupa iş dünyasında TOBB ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Eurochambres Başkan Yardımcısı olarak üstlendiği görevle lobi gücünün hissedildiğinin altını çizdi. 


TOBB, Avrupa’da gücünü hissettiriyor

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) özel davetlisi olarak Eurochambres’ın (Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği) Brüksel’de gerçekleştirilen 60. Kuruluş Yıldönümü Törenine katıldı. MTSO Başkanı Kızıltan’ın yanı sıra Türkiye’den TOBB’u temsil eden Odalar arasında Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üst Kurul Üyesi Mine Ayhan da yer aldı. 
Başkan Hisarcıklıoğlu törendeki konuşmasında Eurochambres’ın Avrupa entegrasyon sürecinin vazgeçilmez unsuru haline geldiğini belirterek, “Ekonomik entegrasyon kalıcı barış, güvenlik ile ekonomik ve sosyal refahın ön koşuludur. Start-up'ların önünü açmalı, işletmeler için uygun koşulları sağlamalıyız. Hem ortak kurallara, hem de esnek bir ortama ihtiyacımız var.  Dijital bir çağdayız. Gelecek, büyük fabrikalar kurmanıza veya istihdam ettiğiniz rakamlara bakmayacak. Topladığınız data, birleştirdiğiniz noktalar ve topluma sunduğunuz hizmetlerden ibaret olacak. İnsanları birbirine daha çok bağlayacak. Bizim global kurallardan oluşan bir ticaret sistemine ihtiyacımız var. Bunu da Dünya Ticaret Örgütü'nü yeniden canlandırarak yapmalıyız” dedi.  
Avrupa Birliği'nin küresel fırsatlara da odaklanması gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, Çin tarafından başlatılan 'Bir Kuşak Bir Yol' projesinin ihmal edildiğini belirterek, Eurochambres Başkanı Leitl'ın yakın zamanda Çin'e düzenlediği ziyaretin çok önemli olduğunu aktardı.

Kızıltan: “TOBB, Türk iş dünyasını Avrupa’da güçlü şekilde temsil ediyor”
Brüksel dönüşünde Avrupa ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi açısından önemli görüşmeler olduğunu kaydeden Ayhan Kızıltan, Türkiye’nin ve Türk iş dünyasının Avrupa’da güçlü şekilde temsil edildiğini vurguladı. Program kapsamında TOBB Brüksel Temsilciliği ile İktisadi Kalkınma Vakfı Brüksel Temsilciliği’ni ziyaret ettiklerini de ifade eden Kızıltan, hem TOBB’un hem de İKV’nin, Türkiye-AB ilişkilerindeki gelişmelere paralel olarak faaliyetlerini artırmak ve AB nezdinde yürüttüğü çalışmaları daha etkin şekilde sürdürebilmek adına Brüksel'de birer temsilcilik açtıklarını hatırlattı. “Bu Temsilcilikler aracılığıyla bizler bilgiye, AB kurumlarına daha kolay ulaşıyoruz, yapılacak düzenlemelerden daha erken haberimiz oluyor, projelerde daha fazla yer alıyoruz” diyen Kızıltan, bu başarılarda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun gayretli çalışmalarının ve deneyimli ekibinin çalışmalarının önemli rolü olduğunu vurguladı. Kızıltan, “TOBB ve TOBB Başkanımız Avrupa iş dünyasının çatı örgütünde önemli bir güce sahip, bunu da bizler iyi kullanmalıyız” değerlendirmesini yaptı.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER