MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

‘TERÖRE HAYIR’ BULUŞMASINA MERSİN’DEN TAM DESTEK 15.09.2015 tarihinde yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) önderliğinde tüm sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri tarafından Ankara Sıhhiye Meydanı’nda düzenlenecek ve 81 ilin katılımına açık olacak ‘Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet’ buluşmasına Mersin’den tam destek geldi.


‘TERÖRE HAYIR’ BULUŞMASINA MERSİN’DEN TAM DESTEK

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Mahmut Arslan ile Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut; meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, meslek komitesi başkan ve üyeleri, kadın ile genç girişimciler kurulu başkan ve üyeleriyle bir araya gelerek düzenlenecek organizasyon hakkında bilgi verip destek çağrısı yaptı. Toplantı sonunda katılımcılardan yapılan çağrıya tam destek geldi. 
Açılış konuşmasını yapan MTSO Meclis Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye’nin zor günlerden geçtiğine dikkat çekerek, sivil inisiyatifin bunun da üstesinden geleceğini söyledi. Siyasilerin terörle mücadele noktasında yetersiz kaldığını vurgulayan Arslan, “Binlerce yıldır kardeşçe yaşayan halklar bunu da başaracak. Siyasilerin başaramadığını başarmak bize düşüyor. Zaman zaman gösterdiğimiz tepkilerle, yürüyüşlerle ne yapmaları gerektiğini göstermemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. 
“Bu ülkenin bölünmesine izin vermeyiz. Bölünürse ilk silahı alacak olan da biziz” diyen Arslan, zaman zaman ortaya çıkan halk hareketlerine de meydan verilmemesi gerektiğini anlattı. Batıda Kürt vatandaşa yapılan olumsuz davranışlarla Doğu’da Türk vatandaşlara yapılan arasında bir fark olmadığını kaydeden Arslan şunları söyledi:
“Bu yapılanlar terörizmin değirmenine su taşır. Herkesin her yerde yaşama hakkı vardır. Eskiden sünni, alevi, Türk, Kürt ayırımı bilmezdik. Bizi birbirimize düşürme kaynaklarını araştırıp bu kimlikleri öne çıkarıyorlar. Türkiye’yi oyun sahası haline getiriyorlar. Bu ülke üzerinde oynanan oyunlara dur deme zamanıdır.”
Siyasetçileri iktidara getiren halkın yüzde 70’inin beklentisinin çözüm süreci olmasına rağmen siyasilerin bu beklentiye cevap vermediğini dile getiren Mahmut Arslan, “Önümüzde önemli bir süreç var. Biz, sırt sırta verirsek yapamayacağımız bir şey yok. Bu mücadele artık boynumuzun borcudur. Bu konuda yapılan çağrıya da hepimiz birlikte katılmalıyız” dedi.

Aşut: “Et tırnaktan ayrılmaz”
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ise geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ortak sağduyu mesajını hatırlatarak konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 
“Son aylarda artan terör olaylarını lanetlemek, toplumda artan gerilimleri yatıştırmak ve milletin terörün oyununa gelmesini engellemek için; Odamız öncülüğünde, kentin tüm siyasi ve ekonomik aktörlerinin, il ve ilçe Oda, Borsalarımızın, iş dünyası STK’larının, Baronun ve Esnaf Odaları Birliği’nin içinde bulunduğu ortak bir sağduyu mesajı verdik. Zamanında bir uyarıydı ve Türkiye’de böylesine organize ve geniş çaplı ortak bir mutabakatın olduğu ilk tepki oldu. ‘Mersin Sağduyuya Çağrı Oluşumu’ adı altında verilen mesaj üst çatı kuruluşumuz TOBB tarafından takdirle ve övgü ile karşılandı ve tüm Türkiye’ye yayılması adına örnek oldu. Bu vesileyle TOBB öncülüğünde 17 Eylül Perşembe günü Ankara / Sıhhiye’de 81 ilin Oda ve Borsalarının yanı sıra, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve pek çok STK’nın katılacağı olağan üstü geniş çaplı ve geniş katılımlı ‘Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet Buluşması’ düzenlenmesi kararı alındı.” 
Bu buluşmanın hükümetin, muhalefetin ya da bir zümrenin meselesi olmadığına dikkat çeken Aşut, “Bu, milletin meselesidir ve millet orada olursa gereken mesaj verilecektir” dedi. “Et tırnaktan ayrılır mı?” sorusunu yönelten Aşut, “Ben tüm dostlarımdan Perşembe günü Ankara’da bu kardeşliği, sadece terör örgütlerine değil, onların destekçisi olan herkese göstermelerini istiyorum. Aslında bunu ben değil millet istiyor, kardeşliğimiz istiyor, barış istiyor, akıl istiyor, vicdan istiyor. Allah birliğimizi, berberliğimizi bozmasın” ifadelerini kullandı. 
Aşut konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Milletin sosyal huzurunun, sizlerin orada el ele tutuşarak göstereceği kardeşlik mesajlarına ihtiyacı var. Gelin Perşembe günü hep birlikte bu ülkenin ortak değeri olan bayraklarımızla orada olalım. Teröre, şiddete ve kardeşliğimizi bozmaya çalışan tüm mihraklara, Mersinlilerin ve milletimizin duruşunu ve kararlılığını gösterelim. Unutmayın! Terör; askerimizi, polisimizi öldürerek hedefine ulaşamaz; terör, hedefine toplumu bir birine düşman ederek ulaşır. toplumda kaos ve kargaşa yaratarak ulaşır. Biz bu tuzağa düşmedik, düşmeyeceğiz. Hangi etnik kökene sahip olursak olalım, hangi din veya mezhep aidiyetine sahip olursak olalım, binlerce yıldır akrabalık bağları ile bir birimize bağlandık, bir olduk. Ailelerimizi, birlikte yaşadığımız kentleri bölemeyenlerin, bu ülkeyi bölmeye güçleri yer mi? Allah birliğimizi, berberliğimizi bozmasın. Birleştirmek yerine bölmeye çalışanları Allah kahretsin. Yapmak yerine yıkmaya çalışanlara Allah fırsat vermesin. Sevgi yerine nefret tohumu ekenleri; yaşatmak yerine öldürenleri Allah kahretsin. Bu düşünce ve duygularla terör olaylarında hayatlarını veren şehitlerimizi tekrar rahmetle anıyorum. Göstereceğiniz duyarlılık ve destek için şimdiden teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER