MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Tekstil sektörüne 80 nitelikli eleman kazandırıldı 19.10.2017 tarihinde yayınlandı

Tekstil sektör temsilcilerinin talebi üzerine dezavantajlı grupta yer alan 80 kişiye verilen eğitimler tamamlandı. Eğitimi tamamlayanların bir bölümü çeşitli tekstil atölyelerinde ve fabrikalarda işe yerleştirilirken, 20 tanesi girişimcilik eğitimi alarak kendi atölyesini açmaya hazırlanıyor.


Tekstil sektörüne 80 nitelikli eleman kazandırıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı koordinesinde Toroslar Belediyesi, İçel Sanayi Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Eğitim Vakfı (İSGEV) ile Günebakan Kadın Derneği işbirliğinde yürütülen ‘Dezavantajlı Kişilerin Tekstil Sektöründe İstihdamı ve Küçük Ölçekli Girişimcilerin Desteklenmesi Projesi’ kapsamında verilen eğitimlerle tekstil sektörüne 80 nitelikli personel kazandırıldı. 1 Aralık 2016 tarihinde başlayan, 40 kadın ve 40 erkek kursiyerin katıldığı proje kapsamında 3’er aylık periyodlarla 4 gruba eğitim verildi. Eğitimler yalnızca mesleki atölye eğitimi ile sınırlı kalmayıp iş hayatında gerekli olacak iş hukuku, etkili iletişim gibi konular da ele alındı. Atölye eğitimlerinin ardından işbaşı stajlarını da tamamlayan kursiyerlere bir yıl devam eden projenin sonunda sertifikaları dağıtıldı.

Toroslar Kaymakamı, Ahmet Hikmet Şahin, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu’nun da hazır bulunduğu projenin kapanış toplantısında kursiyerler ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren işadamları bir araya geldi.

Toplantıda söz alan 28 yaşındaki kursiyer Rıdvan Büyüksu, üniversiteyi bitirmesine rağmen kendi sektöründe iş bulamayarak bir tekstil atölyesine başvurduğunu ancak deneyimi olmaması nedeniyle böyle bir fırsatı duyunca değerlendirdiğini, şu anda Serbest Bölge’de bir atölyede çalışmaya başlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kursiyerlerden Miray Doğan ise girişimcilik eğitimi de alarak kendi atölyesini kurma yolunda ilerlediğini dile getirip, “Artık dezavantajlı değil, pozitif düşünceli bir kadın girişimci olarak kendi atölyemi açmak istiyorum. Tamamı kadınlardan oluşan personelim değil, takım arkadaşlarımla birlikte yoluma devam etmek istiyorum” dedi.

Tuna: “Mesleki eğitimleri işadamlarının talebine göre belirliyoruz”

Belediye olarak mesleki eğitimlere yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerini anlatan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna 2005 yılından bu yana tamamladıkları çalışmalarla 26 mesleki branşta 18 bine yakın kişiye eğitim verdiklerini anlattı. “Belki hepsine iş bulamadık ama eşit işsizler arasında bir adım öne geçmelerini sağladık” diyen Tuna, bir kısmının girişimci olmasına destek verdiklerini ve kalan kursiyerlerin de takipçisi olduklarını söyledi. İşadamlarından gelen talepleri değerlendirerek kursları açtıklarını kaydeden Tuna, 62 mahallede kursları bulunduğunu ve eğitimler verdiklerini anlattı. Yaptıkları çalışmalarla bölgede 40’a yakın tekstil atölyesi açılmasına vesile olduklarını ve 4 bin 500 – 5 bin kişiye istihdam sağladıklarını belirten Tuna, ev hanımlarına fiziki olarak daha yakın yerlerde hizmet verebilmek adına TORTEK tarzında bir eğitim merkezi daha oluşturmaya hazırlandıklarını bildirdi.

Dölek: “İSGEV, 2 binin üzerinde kişiyi sektöre kazandırdı”

İSGEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Dölek ise Vakfın 1999 yılında kurulduğunu hatırlatarak hedeflerinin konfeksiyon sektörüne nitelikli eleman kazandırmak olduğunu dile getirdi. Kendi bünyesindeki eğitmenlerin dizayn ettiği eğitim modülü ile sektöre nitelikli eleman yetiştiren İSGEV’in bugüne kadar 2 binin üzerinde kişiyi sektöre kazandırdığını kaydeden Dölek, “Bugün 2 bin kişiye 80 kişiyi daha ilave etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin ise proje sisteminin doğru kurgulandığına dikkat çekerek, “Bir tarafta iş arayanlar, diğer tarafta kalifiye eleman arayanlar ve bunlara eğitim verecek bir kurum var. Bunların hepsi bir araya getirilince böyle başarılı sonuçlar ortaya çıkıyor. Emeği geçenleri kutluyorum” diye konuştu.

Kapanış toplantısı kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER