MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Tarsus TSO 140 yaşında 28.06.2019 tarihinde yayınlandı

Türkiye’nin ilk ticaret ve sanayi odaları arasında yer alan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası 140. yılını kutladı. Kutlama töreninde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacak organize sanayi bölgelerinin son durumu hakkında bilgiler paylaştı.


Tarsus TSO 140 yaşında

140’ıncı yıl kutlamaları TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı ‘Tarsus Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni’ ile gerçekleştirildi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile Meclis Başkanı A. Hamit İzol da 140. yıl kutlamalarında Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Koçak ve Meclis Başkanı Eyüphan Eyüpoğlu’nu yalnız bırakmadı. Törende Başkan Kızıltan’a Mersin Agropark’ın kuruluşuna destek veren kurumlar kapsamında teşekkür plaketi de verildi. Törenin açılışında konuşan Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Koçak, bölge ekonomisi adına önem taşıyan Gıda İhtisas OSB’nin kamulaştırılması çalışmalarına yönelik önemli kararlar alınmasının mutluluğunu yaşadığını belirterek, bu gelişmelerin açıklanması adına sözü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’a bıraktı.

“2020 yılı başında ilk kazmalar vurulacak”
Koçak’ın ardından söz alan Lütfi Elvan çalışmaları devam eden organize sanayi bölgelerinin son durumuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 5 adet organize sanayi bölgesi yapımı için süreçleri başlattıklarını açıklayan Elvan, 2019 yılsonuna kadar Gıda İhtisas OSB’nin kamulaştırma çalışmalarının tamamlanıp ilk etap için 2020 yılı başında inşaata başlanacağını bildirdi. Aynı şekilde Tarımsal Ürün İşleme OSB’de de ilk kazmanın yılsonunda vurulacağını kaydeden Elvan, 1 ve 2’nci OSB’ye ilave olarak 3’üncü OSB’nin çalışmasını da tamamladıklarını, yılsonunda altyapıyı bitireceklerini ifade etti. Dijital dönüşümün önemini de vurguladığı konuşmasında Elvan, bölgedeki fabrikaların dijital dönüşümüne destek olmak adına Türkiye’nin ilkleri arasında yer alacak Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi yatırımını da yılsonunda tamamlamaya hazırlandıklarını söyledi. Bölge sanayicisinin uzun süredir beklediği MTOSB’nin otoban bağlantısı yatırımına da açıklık getiren Elvan, “2-3 ay içinde otoyol bağlantı kavşağı tamamlanmış olacak. Bunun sonrasında ulaşım altyapısı da rahatlayacak” ifadelerini kullandı. Turizm yolunun devam ettiğini ve 2-3 yıl içinde tamamlanmasının planlandığını kaydeden Elvan Çukurova Uluslar arası Havalimanı’nın son durumunu ise şöyle özetledi:
“31 Mart’ta pisti tamamlamamıza rağmen güvenlik açısından uygun görülmemesi nedeniyle inişi gerçekleştiremedik. Apronların asfaltlama çalışmaları devam ediyor. 800 civarında işçi havaalanındaki çalışmalarını sürdürüyor.”

Sanayi yanında yoğunlaşmaları gereken alanlardan birisinin de turizm olduğunu vurgulayan Elvan, bu alanda bazı çalışmaları ise önümüzdeki günlerde yapacakları toplantılarda açıklayacaklarını sözlerine ekledi.

Törende ödül verilen kategoriler ve dereceye girenlerin isimleri ise şöyle:

Kurumlar Vergisi Rekortmenleri
1 – Çukurova Makina İmalat
2 – Berdan Cıvata
3 – Seçer Tarım Gıda
Gelir Vergisi Rekortmenleri
1 – Rasim Çavaş
2 – Zakir Elcan
3 – M. Esat Tamer

Tarsus’a Eğitim ve Kültür Alanında Katkıda Bulunan Kurumlar
1 – Tarsus Üniversitesi
2 – mersin Üniversitesi
3 – Boğaziçi Üniversitesi Tarsus Gözlükule Araştırma Merkezi

En Fazla İstihdam sağlayan firmalar
1 – Koluman Otomotiv Endüstri
2 – Seçil Kauçuk
3 –Medical Park

En fazla ihracat yapan firmalar
1 - Çukurova Makina
2 – Seçil Kauçuk
3 – Sarıkaya Narenciye Paketleme

Yeni Yatırımcılar
1 – Çift Başak İnşaat
2 - Turyam Geri Kazanım
3 – Abalıoğlu Yağ Sanayi



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER