MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Soda Sanayi, Covid Güvenli Üretim Belgesi ile üretim yapıyor 12.08.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alıp yatırımı ve üretim tesisleri Mersin’de bulunan firma ziyaretlerine listeye 67’nci sıradan giren Soda Sanayi A.Ş ile devam etti. Fabrika Müdür Vekili Mehmet Güler ve İnsan Kaynakları Müdürü Orkun Ergün ile bir araya gelen Kızıltan, çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Soda Sanayi, Covid Güvenli Üretim Belgesi ile üretim yapıyor

Tüm dünyada soda üretiminde yüzde 10-20 arasında daralma yaşandığını anlatan Güler, krom cephesinde de benzer bir durum yaşandığını söyledi. Pandeminin ne zaman sonlanacağının da, ekonomik etkilerinin de tahmin edilemediğini belirten Güler, bu dönemde firma olarak ciddi önlemler başlatıp TSE’den de Covid Güvenli Üretim Belgesi aldıklarını belirtti.
Mersin genelinde sanayi elektrik kullanım oranının arttığını kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, bunun kentte sanayi sektörünün durmadığının göstergesi olduğunu söyledi. Özellikle gıda sektöründe ciddi bir üretim artışı bulunduğunu ifade eden Kızıltan, gıdanın öneminin bir kez daha anlaşıldığını söyledi. Hizmet sektörünün ciddi zarar gördüğüne değinen Kızıltan, ekonominin kendi kendisini tamir edeceğini ve bir süre sonra toparlanmanın başlayacağına inandığını söyledi. Mersin’in dinamik bir yapıya sahip olduğunu ve sektör çeşitliliğinin yüksek olması nedeniyle ekonomisinde denge yaşandığını belirten Kızıltan, diğer illerin belirli sektörlerde yoğunlaşmasının sıkıntısını yaşadığını anlattı.
Soda Sanayi’nin ilk yıllarına dair fotoğraf üzerinden bilgi alan Kızıltan’ın ziyareti plaket takdimi ile sona erdi.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER