MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

“Sınırlarımızın korunması, rekabetçi yapımızın korunmasıdır”  10.08.2017 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin’de uyuşturucu ile mücadelede gösterilen üstün performans sonrasında yayınladığı mesajla başta Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Fikret Erol olmak üzere tüm teşkilat çalışanlarını kutladı. 


“Sınırlarımızın korunması, rekabetçi yapımızın korunmasıdır” 

Küreselleşen dünyada sınır kontrollerinin öneminin daha da arttığına dikkat çeken Şerafettin Aşut, mesajında, “Sınırlarımızın korunması rekabetçi yapımızın korunması demektir. Bugün artık ülkeler yarışıyor, şehirler yarışıyor, sektörler, kişiler yarışıyor. Biraz acımasız bir dünyada ayakta kalabilmemiz için kaçağın önüne geçilmesi, rekabetçi yapının korunmasının önemi de her geçen gün artıyor” dedi. 

Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü Gümrük Muhafaza ekiplerinin önemli başarılara imza attığına dikkat çeken Aşut mesajında şu ifadelere yer verdi: 
“Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Sayın Fikret Erol’un göreve başladığı günden bu yana ekibiyle birlikte birçok önemli başarılara imza attığına bilfiil şahit olduk. Yalnızca uyuşturucu ile mücadelede değil, kaçakçılığın her alanında sergiledikleri üstün performans takdire şayandır. 

Yürüttükleri çalışmalar, kurdukları güçlü işbirliği ve istihbarat mekanizmaları, hızlı ve güvenli ticaretin sağlanabilmesi, vergi kayıplarının ve kaçakçılık faaliyetlerinin en aza indirilebilmesinin de teminatıdır.  

Geçmişinden bu güne kadar dış ticaret kenti olma özelliği ile öne çıkan Mersin, bir çok transit hat üzerinde bulunmakta, bu nedenle başta uyuşturucu olmak üzere birçok kaçakçılık faaliyeti adına da risk taşımaktadır. Bu nedenle kentimizde bu alanda atılan mücadele adımları ayrı bir önem taşımaktadır. 

Bu vesile ile gösterdikleri üstün performans ile bu riskleri minimiz eden başta Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Sayın Fikret Erol olmak üzere tüm ekibini bir kez daha kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.”


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER