MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Sigorta sektörüne genç bakış 02.06.2017 tarihinde yayınlandı

Sigorta Haftası nedeniyle liseler arasında düzenlenen resim ve kompozisyon yarışması sonunda dereceye giren öğrencilerle bir araya gelen MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, “Gençlerin hayal etmesi, hayallerini kağıda dökebilmesi çok önemli. Her şey hayal etmeyle başlar, ardından araştırma, bilgi ve düşünerek yol alma gelir. Geleceğimiz sizlersiniz her zaman hayallerinizin peşinden gidin” dedi.


Sigorta sektörüne genç bakış

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 30 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi, Sigorta Acenteleri Derneği ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Sigorta Haftası nedeniyle düzenlenen liselerarası resim ve kompozisyon yarışmasının sonuçları belli oldu. Sigorta konulu Resim Yarışması’nda Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi 3’üncü sınıf öğrencisi Can Köksal Benk birinci olurken kompozisyon dalında yine aynı okuldan 3’üncü sınıf öğrencisi Şevval Eskin ilk sırada yer aldı. Dereceye giren öğrenciler MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, 30 No’lu Komite Başkanı Kerim Kara, Komite Başkan Yardımcısı Emel Bildik, Meclis Üyesi Ahmet Akbaş ve Komite Üyesi Dilek Divitçioğlu ile bir araya geldi.
Toplantıda her yıl Mayıs ayının son haftasında düzenlenen Sigorta Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendiğini hatırlatan 30 No’lu Meslek Komitesi Başkanı Kerim Kara, “Bu yıl ise sigorta sektöründe yaşanan sıkıntılara tepki amacıyla tüm etkinliklerimizi iptal etmiştik. Ancak sizlerin emeklerini görünce kayıtsız kalamadık ve bir tek bu etkinliği sonlandırdık. Hepinizi tebrik ediyorum” diye konuştu.
Çocukların tek tek çalışmaları hakkında bilgi verdiği toplantıda MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ise sigorta konusunda toplumsal bir bilinç oluşmasının önemini anlattı. Sigortalamanın risk paylaşımı anlamına geleceğini vurgulayan Aşut, gençlerin çalışmalarıyla bu önemli konuya dikkat çektiğine değindi. “Her şey hayal etmeyle başlar. Sizlerin de bu hayallerinizi resim ve yazıya dökebilmiş olmanız ayrıca anlamlı ve önemli” diyen Aşut, hayal edilenlerin bir süre sonra araştırılıp bilgi sahibi olunarak gerçek hayata uyarlanabildiğini, bu nedenle gençlerin üretkenliğini her alanda önemsediğini söyledi.
Toplantı Başkan Aşut’un başarılı öğrencilere hediyelerini vermesi ve toplu hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER