MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

SEVGİ VE KARDEŞLİĞİN EGEMEN OLDUĞU BİR DÜNYA İSTİYORUZ 09.12.2015 tarihinde yayınlandı

Tüm insanların dil, din, ırk, cins ve yaş gibi farklılıklarıyla doğuştan ve eşit bir şekilde sahip oldukları hak ve özgürlükleri teminat altına alan ve 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 67. yıl dönümünü Mersin iş dünyası olarak kutluyoruz.


SEVGİ VE KARDEŞLİĞİN EGEMEN OLDUĞU BİR DÜNYA İSTİYORUZ

Birleşmiş Milletlerin üye devletleri tarafından imzalanan bu beyanname insanı en üstün değer olarak görmekte ve tarihin acı tecrübelerinin sonunda oluşmuş bir ortak vicdanı ve ortak aklı göstermektedir. Bu ortak aklın ve vicdanın yok olduğu dönemlerde yaşanan acıların hepimize ders olmasını umuyoruz. Türk milleti olarak 92 yıl önce verdiğimiz büyük bir mücadele sonunda kurduğumuz Cumhuriyetle bu ortak değerlere sahip olan çağdaş dünyanın bir parçası olduk, bu beyannamenin parçası olduk. Cumhuriyet tarihimiz boyunca elbette ülke olarak bizim de bu konuda eksiklerimiz oldu. Ancak, bizler bunları içimizde bir düşmanlık ve nefrete çevirmedik. Artık, yapmamız gereken hiçbir şeyden korkmadan insanlığın ortak değerlerini yüceltecek şeyleri sonuna kadar desteklemektir. Çünkü bugüne kadar demokrasiden, insanın yüceltilmesinden, insan haklarına saygıdan, ayrımcılığın yok edilmesinden, sevgiden zarar gören bir devlet ve toplum görülmemiştir. Ancak, aksi yaklaşımların ülkelere ve insanlığa ne kadar acılar çektirdiğini yakinen biliyoruz.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu konuları içeren bir proje olan Birleşmiş Milletler’in önemli projelerinden “Küresel İlkeler Sözleşmesi” denilen Global Compact’ın tarafıyız. İnsan Haklarının korunması konusunda birçok oluşumun içindeyiz. Bu konuda iş dünyası olarak ülkemizin ve kentimizin demokrasiye, hukuka, evrensel insan haklarına olan bağlılığını arttırmaya ve her türlü ayrımcılığın yok edilmesi çabalarına sonuna kadar destek vereceğimize söz veriyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Mersin Ticaret ve Sanayi Odası adına; insan hakları ihlallerinin olmadığı, sevgi ve kardeşliğin egemen olduğu, her türlü ayrımcılığın yok edildiği bir dünya temennisiyle başta Milletimiz olmak üzere tüm dünya milletlerinin insan hakları gününü kutluyorum.

Şerafettin AŞUT
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası 
Yönetim Kurulu Başkanı


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER