MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Sanat engelsizdir 10.05.2018 tarihinde yayınlandı

MTSO Sanat Galerisi, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla Mersin Ortopedik Engelliler Derneği’nin ‘Kitre Bebek Sergisi’ne ev sahipliği yaparak sanatın engel tanımadığını bir kez daha gözler önüne serdi. 


Sanat engelsizdir

Dünya genelinde 10-16 Mayıs günleri arası Dünya Engelliler Haftası olarak kutlanıyor. Bu kapsamda Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde Mersin Ortopedik Engelliler Derneği’nin ‘Kitre Bebek Sergisi’ açıldı. Dernek üyeleri tarafından hazırlanan 36 eserin sanatseverlerin beğenisine sunulduğu serginin açılışına MTSO Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Hasan Celal Taş katıldı. 
Öte yandan serginin açılışında işitme engelli dansçılar tarafından gerçekleştirilen performans bir taraftan sergiye renk katarken diğer taraftan izleyenlerden tam not aldı. 

Bakır: “Engelliler sadece tüketici değil, aynı zamanda üreticidir”
Sergi açılışında konuşan Mersin Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Nalan Bakır, engellerin bedende değil, zihinde olduğunu söyledi. Sergi açmak için özellikle Engelliler Haftasını seçtiklerini belirten Bakır, engellilerin sadece tüketici değil ayı zamanda birer üretici olduklarını vurguladı. Bu serginin de üretici engelliler tarafından yapıldığını bildiren Bakır, engellilerin önü açıldığı zaman daha çok üretebilecek potansiyele sahip olduklarını, bunun için de eğitimin şart olduğunu kaydetti. 
300’ün üzerinde üyeleri bulunduğunu aktaran Bakır, engellileri hayata ve topluma kazandırmak için çalıştıklarını söyledi. Dernek olarak, balık yemeyi değil balık tutmayı öğretmeyi misyon edindiklerini anlatan Bakır, “Benim tek hayalim, her bir engellinin kendi ayakları üzerinde durabilmesi. Sanatta dahil hiçbir alanda engel yoktur. Yeter ki, zihinde engeller olmasın. Tek engel kaldırımlardır” diye konuştu. 

“Yapacak çok işimiz var”
MTSO’da ikinci kez sergi açtıklarına da değinen Bakır, bu tarz sergilerin üyelerini şevklendirdiğini ve daha çok üretmelerini sağladığını söyledi. Dernek üyelerine yönelik olarak kitre bebek, keçe yapımı, dekoratif tablo yapımı gibi el sanatları kurslarının yanı sıra bilgisayar alanında da kurslar açtıkları anlatan Bakır, “Bizim tek ihtiyacımız olan destek. Üretici olmak için desteğe ihtiyacımız var. Sadece bacaklarımız tutmuyor. Yapacak çok işimiz var” dedi. 
16 Mayıs’a kadar açık kalacak sergi, hafta içi 08.30-18.00, hafta sonu ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER