MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Ressam Olgun, 65’inci yılını MTSO Sanat Galerisi’nde kutladı 26.01.2018 tarihinde yayınlandı

Ressam Adnan Olgun, resimle tanışmasının 65’inci yılını Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde açtığı kişisel resim sergisi ile kutladı. Olgun’un eski ve yeni resimleri aynı sergide sanatseverlerle buluştu. 


Ressam Olgun, 65’inci yılını MTSO Sanat Galerisi’nde kutladı

MTSO Sanat Galerisi Adnan Olgun’un Retrospektif Resim Sergisi’ne evsahipliği yaptı. Yağlıboya 48 eserin yer aldığı serginin açılışına MTSO eski Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Sanat Galerisi Sorumlusu Seda Şahbaz ile çok sayıda sanatsever katıldı. 
Resimle 1953 yılında orta birinci sınıf öğrencisiyken tanıştığını anlatan Olgun, “Nigar isminde halen unutamadığım resim öğretmenime duyduğum sevgi sonrasında bu sanata aşık oldum ve 65 yıldır hiç bırakmadım” dedi. 1960 yılında ilk sergisini açtığını dile getiren Olgun, bugüne kadar 6’sı İstanbul’da olmak üzere 23 kişisel ve 20 de karma resim sergisi açtığını söyledi. 
Genellikle çektiği fotoğrafları tuvale döktüğünü bu nedenle ağırlıklı doğa resimleri çizdiğini ifade eden Ressam Olgun, yağlıboya çalıştığını ifade etti. Sergisinde geçmişten bugüne kadar yaptığı resimlerden karma bir koleksiyon oluşturduğunu anlatan Olgun, “1959 yılında yaptığım ve ilk sergimde de yer verdiğim İstanbul Anadolu Hisarı resmim de bu karma koleksiyonum içinde yer aldı” dedi. Aynı zamanda sergideki resimleri arasında Mersin’e özgü Begonvil çiçeği yapraklarını kurutup yapıştırmak suretiyle resmettiği bir eserinin yer aldığına da değinen Olgun, kendisini Otodidaktik ( kendi kendisini yetiştiren) bir sanatçı olarak tanımladı. 
65 yıldır çalışmalarını aynı aşk ile sürdürdüğünü vurgulayan Olgun, “Resimlerimin Türkiye’nin yanı sıra yurtdışındaki birçok özel koleksiyonda da olmasının gururunu yaşıyorum. Kıbrıs, İngiltere, Almanya ve Amerika’dan talep görmek beni mutlu ediyor” dedi. 
Çalışmalarını Mersin’deki özel atölyesinde sürdürmekte olan Olgun’un yağlıboyanın yanı sıra karakalem, cam altı, cam üstü ve vitray çalışmaları da bulunuyor.
7 Şubat 2018 Çarşamba gününe kadar açık olacak sergi, hafta içi 08.30 – 18.00, cumartesi günü ise 10.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER