Rektör Çamsarı’dan MTSO Ziyareti 27.01.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet ÇAMSARI Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısına katıldı.

MTSO Meclis Üyeleri ile tanışma toplantısı şeklinde geçen buluşmada Mersin Üniversitesi Rektörü Ahmet Çamsarı’ya rektör yardımcıları Prof. Dr. Hakan Arslan ve Prof. Dr. İsmail Yağcı, MEİTAM Müdürü Doç. Dr. Kasım Ocakoğlu ve Kalibrasyon Laboratuvar sorumlusu Öğretim Görevlisi Barış Buldum eşlik etti. Toplantıda MTSO Meclis Başkanı Mahmut ARSLAN ve MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin AŞUT hazır bulunurken, MTSO Meclis üyeleri rektör ÇAMSARI’ya sorular sordular.

MTSO Meclisini ziyaret eden Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet ÇAMSARI MTSO Meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada Mersin’in tarih, kültür ve ekonomi anlamında geleceğe daha etkin taşınması gereken potansiyellere sahip olduğunu ve Mersin Üniversitesinin buna katkı sunacak bir değer olduğunu vurguladı. Rektör ÇAMSARI konuşmasında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin iş dünyası ile olan etkin iş birliğinin bu potansiyelleri somutlaştıracağını ve 10-15 yıl da Mersin’in her anlamda Türkiye’nin ilk beş kenti arasına gireceğini vurguladı. Rektör ÇAMSARI Teknoparkıyla, Merkezi Araştırma Laboratuvarı MEİTAM’la, Kalibrasyon Laboratuvarıyla ve yeni hizmete giren ve bir TÜBATAK projesi olan Teknoloji Transfer Ofisi ile sanayicinin ve Mersin ekonomisinin daha çok hizmetinde olacaklarını vurguladı. Teknoloji Transfer Ofisi çalışmaları ile Sanayi-Üniversite iş birliğinin bir slogan olmaktan çıkacağını vurgulayan Rektör ÇAMSARI artık Mersin Üniversitesi’nin Mersin’in tarımından turizmine, lojistiğinden ticaret ve sanayisine kadar sahaya inen bir yapıya bürüneceğine işaret etti. Tıp fakültesinin gelirlerinin düzene girdiğini söyleyen ÇAMSARI kendi yağı ile kavrulan bir üniversite hastanesi olmaya başladıklarını, akademik eksiklerini gidererek daha etkin ve niteliğe önem veren bir üniversite hali, ne kısa sürede geleceklerini söyledi. Mersin’in, MTSO’nın öncü olduğu RİS projesi ile canlandığını ama son zamanlarda Mersin’in tüm kurumlarının üstünde bir atalet ve durağanlık olduğunu vurgulayan Rektör ÇAMSARI ikinci bir RİS-Mersin projesi ile Mersin’i yeniden canlandırmanın ve ekonomisinin daha teknoloji ve bilgiyi kullanan bir hale gelmesini sağlanmasının zamanı geldiğini söyledi. Bu anlamda Mersin Ticaret ve Sanayi Odasının en etkin paydaşları olacağını ifade eden rektör ÇAMSARI davetleri için MTSO yetkililerine teşekkür etti.