MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

OLUMSUZLUKLARA İNSAN NEDEN OLDUĞU GİBİ KARANLIKTAN ÇIKARACAK OLAN DA İNSANDIR 21.09.2015 tarihinde yayınlandı

Yaşadığımız yüzyıl ne yazık ki insanlığın yoldan çıktığı, aklın ve vicdanın yitirildiği bir asır haline geldi. Ülke içindeki sıkıntılarımız, bölgemizdeki iç savaş durumuna gelen ve masum insanların büyük acılar çekmesine neden olan olaylar ve neredeyse her kıtaya sıçrayan savaşlar, terör olayları, sosyal patlamalar insanlığın geleceği adına karamsar bir tablo çiziyor.


OLUMSUZLUKLARA İNSAN NEDEN OLDUĞU GİBİ KARANLIKTAN ÇIKARACAK OLAN DA İNSANDIR

Ancak, tüm bu olumsuzluklara neden olan şey insan olduğu gibi, bizi bu karanlıktan çıkaracak olan şey yine insandır. İnsani duyguların, insani değerlerin öne çıkarılmasıdır. Bunu isteyen aslında bir çoğunluk var ve insanlık adına güzel şeyler isteyen bu çoğunluk sesini daha çok duyurmalı, tepkisini kolektif olarak daha etkili göstermelidir. İnsanlık adına dünyanın nesrinde bir suç işleniyorsa bunun hepimize karşı işlendiği utulmamalı ve “bana dokunmayan yılan bin yaşasın” denmemelidir. Barışa gönül verenler en az savaş çığırtkanları kadar gayret göstermelidir. Evrensel insanlık değerlerine gönül verenler dünyaya acı çektirenler kadar organize olmalı ve dünyanın neresinde olursa olsun bir birlerine destek vermelidirler. Biz Mersin iş dünyası olarak kentimizin ve milletimizin kültüründen aldığımız yüce değerlerle barışa destek olmaya, barış adına hareket etmeye devam edeceğiz. Nefret tohumu ekenlerin değil sevgi tohumu ekenlerin; bölenlerin değil birleştirenlerin; öldürenlerin değil yaşatanların yanında olacağız. Aklın, vicdanın ve adaletin sesi olmaya çabalayacağız. Ve asla umudumuzu yitirmeyecek, korkuya kapılmayacağız.  Önem verdiğimiz değerleri kaybedersek önemli bir şeyimizi kaybetmiş oluruz; anacak, umudumuzu kaybedersek her şeyimizi kaybetmiş oluruz.

Bu duygu ve düşünceler ve insanlığın mutlu ve huzurlu geleceğine olan inancımızla tüm vatandaşlarımızın ve tüm dünyanın 21 Eylül Dünya Barış Gününü kutluyor, tüm kişi ve kurumlara barışın değerini tekrar hatırlatmasını diliyoruz.

Şerafettin AŞUT
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası 
Yönetim Kurulu Başkanı


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER