MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Öğretmeler Sunay Akın'la buluştu 19.11.2019 tarihinde yayınlandı

Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında MTSO 28 No'lu Eğitim Hizmetleri Meslek Komitesi, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği, Büyükşehir Belediyesi ve Yenişehir Belediyesi katkılarıyla 'Eğitimde İz Bırakanlar Ödül Töreni' ve Sunay Akın söyleşisi düzenlendi. 


Öğretmeler Sunay Akın'la buluştu

Sektöre yıllarca verdikleri hizmetlerle, yaptıkları çalışmalarla iz bırakan 10 eğitimciye plaket verilen geceye Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cem Bucuge, Yönetim Kurulu Üyesi İsa Çani, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Sadık Çağatay Güneş, MTSO Meclis ve Komite Üyeleri, Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Adalet Komisyonu Üyesi Tamer Yalçın ve eğitimciler katıldı.
Törenin açılış konuşmasında MTSO 28 No'lu Komite Başkanı Tamer Güner, öğretmenliğin bir ideal, gaye ve hizmet mesleği olduğunu belirterek, "Öğretmenlik toprak atltına atılan bir tohumun onlarca filiz verebilmesi adına çalışan, çok özel kişilerden oluşan hizmet topluluğudur. Biz de bu özel insanlar için iz bırakanlar ödül töreni düzenleyip bunu gelenekselleştirmek istedik" dedi. 
MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Sadık Çağatay Güneş, "Aydınlık ve gelişmiş bir toplumun oluşması sizlerin eseri olacaktır. Bunun sağlanması da eğitimci yetiştiren kurumların çağdaş ve kaliteli eğitim alması, eğitmene toplum içinde hak ettiği değerin verilmesiyle sağlanmaktadır" ifadelerini kullandı.  

Kızıltan: "Öğretmenler günü 365 gün kutlanmalı"
Öğretmen bir ailenin çocuğu olduğunu kaydeden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, eşinin de bir öğretmen olduğunu hatırlatarak, "Öğretmenlerin ne düşündüklerini, nasıl davrandıklarını, yaşadıklarını, duygularını iyi biliyorum" dedi. "Her adımda yanımda bir öğretmen vardı. Hepsine teşekkür ediyorum" diyen Kızıltan, tüm öğretmenlerin gününü kutladı. Kutlanan 3 özel günü çok önemsediğine de dikkat çeken Kızıltan,  bunları anneler günü, babalar günü ve öğretmenler günü olarak sıralayıp, "Bu günler yalnızca bir değil, 365 gün kutlanmalı" diye konuştu. 
Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise, "Öğretmenler günü hepimizi duygulandırıyor. Bir taraftan öğrencileriyle, diğer taraftan kendi öğretmenleriyle bilgi alışverişi yapan insanlar olarak bu hafta bizim haftamız" dedi. Bu günün daha etkin kutlanması adına bu yıl haftaya yayıldığını kaydeden Koca, "İlimizde de bakanlığımızın bu anlayışı hafta boyunca devam edecek. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün tüm öğretmenlerimize, eğitim camiamıza, ilimize, ülkemize güzellikler getirmesini temenni ediyorum" dedi. 
Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Küçük ise eğitimin herkesin önceliği olduğunu vurguladığı konuşmasında,  "Bu ülkenin çıkış yolu eğitimden geçer. Bundan başka çıkış yolumuz yoktur. Öğretmenlerimizin toplumsal saygınlık derecelerini üst düzeye çıkarıp daha iyi koşullarda eğitim hizmeti vermelerini sağlayarak ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine hep birlikte katkı vermeye devam edeceğiz. Öğretmenler gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı. 
Konuşmaların ardından İz Bırakanlar Ödül Töreni düzenlendi ve Burhan Özacun, Sayım Koç, Şerafettin Dolaş, Süreyya Er, Özge Öztürk, Ayşenur Can, Hasan Karabulut, Fatma Kara ve Mehmet Kezi Duygulu'ya plaketleri verildi. 
Gece, Sunay Akın söyleşisi ile son buldu. 

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER