MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO Üyeleri Hamit Tuna ile bir araya geldi  05.03.2019 tarihinde yayınlandı

MTSO, yaklaşan yerel seçimler öncesinde ‘Mersin Başkanından Ne Bekliyor?’ konulu çalışmasını sürdürüyor. Düzenlenen arama konferansı sonrasında başkan adayları ile bir araya gelerek projelerini dinleyip, kentin taleplerini içeren raporla karşılaştıran MTSO’nun ikinci konuğu Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna oldu. 


MTSO Üyeleri Hamit Tuna ile bir araya geldi 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol moderatörlüğünde devam eden belediye başkan adayları ile toplantı serisinin ikinci konuğu Hamit Tuna oldu. Toplantının açılışında “Biz soruyoruz, başkan adayları cevaplıyor” diyen Meclis Başkanı Hamit İzol Üyelere seslenerek, “Tüm başkan adaylarımızla bir araya geliyoruz. Çalışmalarımızın devamı niteliğinde bugün Hamit Tuna ile bir aradayız. Kendisi projelerini anlatacak ve takdir sizlerin olacak” dedi. 
Başkan Kızıltan ise sözlerine, “Ticaret ve Sanayi Odası sizleri yakından izleyecek hem de çok yakından izleyecek. İyi yaptıklarınızı destekleyip, iyi yapmadıklarınızı eleştirip, yanlış yaptığınızı söyleyecek. Takdir ettiğimizde sizin tarafınıza geçmiş olmayacağız, eleştirdiğimizde ise karşınızda yer almayacağız. Biz hep Mersin tarafında olacağız çünkü MTSO siyasi bir kurum değildir. Siyaset üstü bir kurumdur” diye başladı.
Mersin Başkanından Ne Bekliyor? Konulu çalışmayı da özetlediği konuşmasında Başkan Kızıltan, “Buraya gelip projelerinizi bizlerle paylaşmanız onur verici” dedi. Çalıştay sonucu hazırlanan raporun MTSO’nun görüşü olmadığını, 200’e yakın katılımcının ortak görüşü olduğunu hatırlatan Kızıltan, “Seçimler sonrasında göreve kim gelirse gelsin Mersin’de güçlü bir lobi oluşturmak istiyoruz. Şehrin hangi sorunu varsa birlikte hareket edip gerekirse Ankara’ya, gerekirse İstanbul’a birlikte gidip sorunların çözümünde birlikte mücadele verelim istiyoruz” dedi. 
Her konuşmasında olduğu gibi Atatürk Caddesi, Silifke Caddesi ve Hastane Caddesi’nde faaliyet gösteren işletmelerin yaşadığı sıkıntıları dile getirerek, ekonominin hareketlenmesi için bu caddelerin yeniden canlandırılmasının önemine dikkat çeken Kızıltan, hizmetlerin Mersin’den alınması, ihalelerde adil ve şeffaf olunması, sektörel sanayi siteleri için yer tahsis edilmesi taleplerini de yineledi. 
MTSO Üyelerine projelerini anlatıp sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna ise, “Mersin’i bilimle, sanatla, zanaatla geliştireceğiz” dedi. 24 yıldır aktif siyaset içinde yer aldığına değinen Tuna, siyasi partilerin bir araç, kente hizmetin ise amaç olduğunu vurguladı. “Önce bir kenti hangi özellikleriyle öne çıkaracaksınız buna karar vermelisiniz” diyen Tuna, ardından bu hedef doğrultusunda planlama yapıp bu planları da hazırlanan projelerle desteklemek gerektiğini söyledi. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER