MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO Tedarik Zinciri Akredite Test ve Ar-Ge Merkezi 10.02.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası 27 Nolu (Makine Sanayi) ve 32 Nolu (Metal Sanayi) Meslek Komite Toplantıları, MTSO Tedarik Zinciri Akredite Test ve Ar-Ge Merkezi’nde gerçekleştirildi.


Toplantıya MTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve 27 Nolu Komite Üyesi Şerafettin Aşut, 27 Nolu Komite Başkanı Oğuz Akar Tülücü, Komite Üyesi Mehmet Gök, 32 Nolu Meslek Komite Başkanı Bilge Taşkın, Başkan Yardımcısı Enver Öztürk, Komite ve Meclis Üyeleri Ayhan Kızıltan ile Serhat Servet Dövenci ve Komite Üyesi Eyüp Karakaya, MTSO Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi B. Uçar, AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Benin Ergenç ile MTSO Projeler Müdürlüğü Şefi Fevzi Filik katıldı.

Toplantıda konuşan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, “Sanayicilerimizin talebi üzerine bu merkez dizayn edildi. Bu bir vizyon ve misyon işidir. MTSO birçok şeyi yaptığı gibi bu konuda da eksikliği olan noktaları ortaya koydu. Bu laboratuar burada durmuyor, durmayacak da. Önümüzdeki süreçte yatırımlara devam edilecek ve bu yatırımlarla laboratuar farklı bir yere gelecek. Buradan geçecek olan ürünler, akredite olmuş bir laboratuardan geçtiği için dünya piyasalarında yer bulacak. Şu anda uluslararası ihracat yapan bazı firmalarımızın testleri burada yapılmakta ve diğer ülkelere transit ticareti ve ihracatının önü açılmaktadır” dedi.

Başkan Aşut, “Dünyada yeni gelişmekte olan tersine mühendislik uygulamaları dediğimiz 3 Boyutlu Tarama ve 3 Boyutlu Yazıcı hizmetleri de laboratuarımızda verilmekte. 2015 yılı sonu itibariyle laboratuar inşaat sektörüne yönelik ‘CE’ belgesi verecek. İnşaatlarda kullanılan demir malzemelerin çekmesini basmasını buna benzer birçok testi yapıp, sertifikalandırarak ‘CE’ belgesi verme yetkisine sahip olacak. Laboratuarımız yakın zamanda TÜRKAK:17024 Akreditasyonu ile Personel Belgelendirme Hizmeti vermeye başlayacak. Burası tamamen sanayicilerimizin yeri. Bu laboratuar Türkiye’nin birçok iline hizmet veriyor ama Mersin sanayisine henüz yeterince hizmet vermiyor. Çünkü biz talep etmiyoruz. Bu laboratuar sizlerin yatırımı, kullanmalısınız. Fiyat politikası tamamen sizler için uygulanan bir fiyat politikası. Türkiye’ye giren birçok ürünün giriş noktası Mersin Limanı. Sizin kullandığınız ürünlerin testleri burada yapılıyor. Bu çerçevede bu laboratuarın daha çok kullanılması lazım” diye konuştu.

Toplantıda Komite Üyelerine MTSO Tedarik Zinciri Akredite Test ve Ar-Ge Merkezi hakkında bilgi veren Projeler Müdürlüğü Şefi Fevzi Filik ise şunları söyledi; “Laboratuarın kuruluş aşamasında analiz çalışması yaptık, ciddi bir üretimin Mersin bölgesinde olduğunu ama ürün kalitesinin tescillenmeden bir üretim yapıldığı ortaya çıktı. Buna ilişkin olarak da Mersin Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğü ve Mersin Lojistik Platformu işbirliğinde 2010 yılında Çukurova Kalkınma Ajansı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Hibe Programı’na projemizi sunduk. Proje uygun görüldü ve laboratuar altyapısı oluşturuldu. Tedarik Zinciri Akredite Test ve Ar-Ge Merkezi, 2013 Mart ayında TÜRKAK 17025 Akreditasyonu ile hizmet vermeye başladı. MTSO Tedarik Zinciri Akredite Test ve Ar-Ge Merkezi kapsamında 60 Ton ve 2 Ton Kapasiteli Çekme Testi, 300 Joule Kapasiteli Çentik Darbe Testi, Spektral Analiz Testi, Üniversal ve Mikro Sertlik Testi, Düşme ve Titreşim Testleri ile 3D Tarama ve 3D Yazıcı hizmetleri verilmekte. Bunun yanında 2015 yılı içerisinde Ultrasonik Muayene Deneyi, Manyetik Parçacık Deneyi, Termal İletkenlik ve Yoğunluk Ölçme, Metal Mikroskop, XRF Cihazı ile Değerli Madenlerin Deneyleri ve Diferansiyel Taramalı Kalorimetre Cihazı gibi yeni hizmetler ile laboratuarımızın hizmet kapsamını genişleteceğiz.”


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER