MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO Sürdürülebilirlik Platformu Çalışmaları Devam... 23.12.2014 tarihinde yayınlandı

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (BMKİS) ağına dahil olarak, sosyal sorumluluk alanındaki çalışmalarını bütünsel bir kurumsal sorumluluk yaklaşımıyla devam ettirme gayretinde olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin de bizzat bu ağın parçası olmasını sağlamak amacıyla özel bir çalışma yürütmeye başlamıştır.


Bu çalışmanın neticesinde, 1 Nisan 2014 tarihinde 11 üyemiz için imza töreni ve imzacı ve konuya ilgi duyan diğer üyelerimiz için giriş eğitimi düzenlenmiştir.

İmzacı şirketlerimizin yürüttükleri faaliyetleri ilerleme iletişimlerine yansıtmak konusunda henüz deneyimlerinin bulunmaması nedeniyle, MTSO bu süreçte üyelerine destek olmak üzere bir sürdürülebilirlik platformu oluşturdu. Firmalarımızın birçoğunun 2014 yılının ilk aylarında söz konusu ağa katılmış olmaları dolayısıyla, raporlarını da 2015 yılının ilk çeyreğinde sunmaları gerekecektir. Bu bağlamda, BMKİS'in 10 ilkesini kapsayan 4 ana başlıkta düzenlenmesi planlanan eğitimlere 12 Eylül 2014 tarihinde Çevresel Sürdürülebilirlik Eğitimi ile başlanmıştır. 22 Aralık 2014 Pazartesi günü ise “İnsan Hakları, Çalışma Standartları ve Yolsuzlukla Mücadele Eğitimleri” ile dört başlık tamamlandı. İnteraktif olması dolayısıyla kısıtlı sayıda katılımcıya hitap eden bu kapsamlı eğitimde imzacı firmalar başta olmak üzere 12 kurumdan toplam 18 kişi katılım sağladı. Global Compact (GC) Türkiye Ağı işbirliğinde düzenlenen eğitimde, Çalışma Standartlarına ilişkin sunum Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından gerçekleştirilirken, İnsan Hakları sunumu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Başkan Yardımcısı ve AKUT Vakfı Genel Müdürü Dr. Jülide Ergin tarafından, Yolsuzlukla Mücadele başlığına ilişkin sunum ise Şeffaflık Derneği Başkanı Av. Oya Özarslan tarafından paylaşıldı. Eğitmenler sunumlarında öncelikle ilgili ilke hakkında bilgi verirken, sonrasında konuyla ilgili uluslararası standartları paylaşmış, iş dünyası için bu ilkelerin uygulanması ve önemine değinmişlerdir. Her üç sunumun ardından farklı sektörlerdeki şirketlerin ilerleme iletişimlerinde bu ilkelere nasıl yer verdikleri incelenerek, katılımcıların katkıları ile değerlendirme yapıldı.

Bundan sonraki süreçte imzacı şirketler raporlarını yazmaya başlayacak ve ortaya çıkan taslak raporlar Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve GC Türkiye Ağı işbirliğinde 5 Şubat 2014 tarihinde bir araya gelinerek değerlendirilecektir. Bu değerlendirmenin ardından raporlara son şekli verilecek ve Mersinli imzacılar ilerleme iletişimini www.unglobalcompact.org sitesinde yayınlayarak rekabetçi karakterlerini tüm paydaşları ile global düzeyde paylaşmış olacaklardır.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER