MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO'nun 129.Yılı adına Resepsiyon düzenlendi 18.12.2014 tarihinde yayınlandı

Başkan Aşut, 129 yıllık bir çınara layık olma duygusu ile çalışmaya devam edeceğiz Mersin Ticaret ve Sanayi Odası 129. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonu gerçekleştirildi.


Resepsiyona Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedestenci, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, Baro Başkanı Alpay Antmen, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mahmut Arslan, Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Yönetim Kurulu, Meclis, Komite Üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Başkan Aşut, “Tüm Mersin ile el ele çalışıyoruz”

Resepsiyonun açılış konuşmasını yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, “Ticaret Odamız bundan 129 yıl önce; Birkaç Mersinli tüccarın girişimi ile kurulmuştur. O gün dikilen küçük fidan, bugün devasa bir çınar haline gelmiştir. Bu anlamda Mersin; genç bir kent olmasına rağmen, Türkiye’nin en eski Ticaret Odalarından birine sahiptir. Arkamızda 129 yıllık bir deneyim vardır. Bu küçümsenecek bir tecrübe değildir. 129 yılın geleneği, ahlakı, terbiyesi ve kültürü vardır. 129 yıl; Bir kurumun kesintisiz devam eden varlığı, kent ekonomisine kesintisiz hizmet vermesi ve kentine, ülkesine katkı verme çabasıdır. Bir kurum ki; siyasetin üstü davranabilen; ayrımcılık yaratacak hiçbir ideolojiye yüz vermeyen; Aksine kenti ve toplumu bir bütün olarak kucaklayacak olan demokrasi, Cumhuriyet ve evrensel insan haklarına gönül vermiş ve bu anlamda örnek olmuş bir kurum. Öyle bir oluşum ki; Öncelikle kentine ve ülkesine, içinden geldiği toplumun her katmanına karşı sorumluluk duyan; İlk amacı üyelerine hizmet vermek ve kent ekonomisini geliştirmek gibi görünse de; bu sorumluluk bilinciyle; Mersin’in eğitiminden sağlığına, kültür yaşamından işsizliğine her alanında bulunan bir kurum. Böyle bir kurumun parçası olmaktan onur duyuyorum. Mersin, ekonomik potansiyeli ile birçok alanda Türkiye’nin öncü ilidir. Tarım-gıda, lojistik, turizm ve sanayide Mersin sadece ulusal değil, uluslararası alanda söz sahibi bir kent olmaya, kendisini göstermeye başlamıştır. Mersin’in son yıllarda Odamızın çabasıyla ortaya koyduğu uluslararası alandaki entegrasyon ve aldığı görevler olağanüstüdür. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak, tüm kurum ve kuruluşlarımızla, Sivil Toplum Kuruluşlarımızla, Valiliğimizle, Belediyelerimizle, Yerel medyamızla; Kısacası tüm Mersin ile el ele çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Bu ortak aklın yakalanmasında, ortaya koyduğu vizyonla, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın büyük katkısı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Başkan Aşut, “MTSO, kentin birliğine katkı koymaya devam edecek”

Başkan Aşut, “Mersin bugüne kadar fiziksel eksiklerinin, alt yapı eksiklerinin üstünde durdu. Yapılanlar oldu, yapılamayanlar oldu. Eksik kalan yatırımların yapılması anlamında temel görevimiz olan lobi çalışmalarına devam edeceğiz. Baskı gurubu oluşturmaya ve Mersin’in derdini icra makamlarına doğru anlatmaya devam edeceğiz. Ancak, Mersin iş dünyası olarak artık yeni hedefimiz; bilgi ve bilimle elde edeceğimiz katma değerler olacaktır. Hedefimiz; her sektörde izleyeceğimiz yaratıcı ekonomi fikri olacaktır. Hedefimiz; Bilim, bilgi ve sosyal sermayemizi kent ekonomisine entegre etmek olacaktır. İnovasyonda öncü kent olan Mersin’i; yenilikçiliğin, Ar-Ge’nin, yüksek teknolojinin merkezi yapmak olacaktır. Sadece bu günümüz için değil, gelecek nesillere olan sorumluluk hissi ve Mersin sevgimizle; Yorulmadan, küsmeden, şikayet etmeden oturduğumuz makamların hakkını vermeye devam edeceğiz. Bizler, 129 yıllık bir çınara layık olma duygusu ve sorumluluğu ile çalışmaya devam edeceğiz. Bu anlamda; Kentimizin bu köklü kurumunu, dünden bugüne taşıyan herkese teşekkür ediyoruz. Odamıza kurulduğu günden bugüne kadar hizmet eden tüm Başkanlara, meclis üyelerimize, yönetim kurulu üyelerimize, komite üyelerimize, tüm üye ve çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Hayatta olanlara sağlık ve esenlik, ebediyete intikal edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası kentin birliğine, dirliğine, huzur ve zenginliğine katkı koymaya devam edecektir. Çünkü, Mersin ve Mersinliler bunlara layıktır. 129’uncu yılımız kutlu olsun” diye konuştu.

Başkan Arslan, “MTSO, Türkiye’nin en köklü kurumlarından biridir”

Mersin’in 150 yıllık geçmişine rağmen yeni bir şehir olduğunu belirten Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mahmut Arslan, “129. Yılını kutladığımız Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye'nin en köklü kurumlarından birisidir. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, ilk kez 1886 yılında 5 kişilik yönetim kurulu önderliğinde meclis üyeleriyle beraber, gelişen ticaretin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulmuş bir Odadır. Biz, Mersin’de ticaret ve sanayi odası olarak en büyük ve en köklü kurumlardan biriyiz, bizler Mersin daha da gelişmesi için elimizden geleni yapmaya çaba gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. 2015 yılı Mersin için önemli bir yıl. Mersin'in 2015 yılını çok iyi değerlendirmesi gerektiğine inanıyorum. 129 yılda emeği geçen, Mersin ekonomisine katkısı olan, Odamızın bugünlere gelmesinde büyük emek harcayan geçmiş yöneticilerimize ve üyelerimize şükranlarımı sunuyor, Odamızın 129. kuruluş yıl dönümünün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Kocamaz, “Nice başarılı yıllar diliyorum”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın kuruluşunun 129. yılını tebrik eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz şunları söyledi; “Türkiye’nin önemli kurumlarından biri olan Ticaret Odamız, neredeyse Mersin’in şehir olmasıyla yaşıt durumda. Mersin, tüm dinamikleriyle birlikte belki beklenen seviyeye gelmedi ama bugün adından söz ettiren, sadece yurt içinde değil yurtdışında da birçok insanın gözünde parlayan bir yıldız. Mersin’in geldiği noktaya bakacak olursak, daha çok birliktelik oluşturmamız, Mersin’e daha çok yatırımcı çekmemiz gerektiğini ve kendi öz değerlerimizin farkına vararak bunlara sahip çıkmamız gerektiğini bizlere işaret ediyor. Bu nedenle Mersin’de yaşayan herkesin kaygısı, Mersin’in geleceği olmalı. Bu konuda sivil toplum örgütlerine büyük görevler düşüyor. Mersin’i harekete geçirecek olan Mersin’in dinamiklerine odalarımızın öncü olması, yerel ve mülki idarenin de Mersin’in problemlerini çözme konusunda her türlü desteği vermesi gerekiyor. Ben bu düşüncelerle 129. Yılını kutlayan Mersin Ticaret ve Sanayi Odamızı tebrik ediyor, daha nice başarılı yıllar diliyorum.”

Vali Çakacak, “MTSO, ticaretin gelişmesinde öncü rol üstlenmekte”

Mersin’in 1840’lı yıllarda küçücük bir yerleşim yeri olduğunu, limanın faaliyete geçmesiyle birlikte Mersin’in zamanla önemli bir ticaret merkezi haline geldiğini belirten Mersin Valisi Özdemir Çakacak, “129 yıl önce belki de çoğu kentte ticaret odası olmadığı halde Mersin’de ticaret ve sanayi odası kurulmuş. Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurulmasından bugüne kadarki sürece baktığımızda; Mersin sahip olduğu kapasitesiyle Türkiye’nin 2’nci büyük limanına, iş hacmi ve istihdamıyla Türkiye’nin 2’nci büyük serbest bölgesine sahip olmuş, önemli bir ticaret sanayi ve lojistik merkezi, tarımsal açıdan da ülkemizin 2’nci büyük konumuna gelmiştir. Kamu ve özel sektörün bir bütündür ve bir bütün halinde gelişme göstermekte. Bizler Mersin’in gelişip kalkınması için bir ve beraber olduğumuz sürece bu kalkınmanın daha da hızlı olacağı kanaatindeyiz. Birlik ve beraberlik güç demektir. Bu tür etkinlikler de büyük birleşmeleri beraberinde getirmektedir. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin’de ticaretin gelişmesinde kurumsal olarak öncü rol üstlenmekte. Mersin’in ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasında sanayicilere ve iş adamlarına her zaman ihtiyacı vardır. Vermiş oldukları katkıdan dolayı Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ailesine teşekkür ediyorum” ifadesinde bulundu.

Resepsiyon açılış konuşmalarının ardından, Keman Sanatçısı İbrahim Çamlı’nın keman resitali ve canlı müzik dinletisi ile devam etti.

 

  

 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER