MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO, Mersin’i kucaklaştıran kurumdur… 11.04.2018 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) seçim süreci tamamlandı. 1 Nisan 2018 Pazar günü başlayan süreç, 11 Nisan 2018 Çarşamba günü yeni yönetimin kesinleşmesiyle sona erdi. MTSO Yönetim Kurulu resmiyet kazanması sonrasında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonunda MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan yayınladığı ilk mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. 


MTSO, Mersin’i kucaklaştıran kurumdur…

Ayhan Kızıltan’ın başkanlığındaki MTSO Yönetim Kurulu ilk toplantısında görev dağılımı yapıldı. Buna göre Ali Fuad Budur ile Hakan Sefa Çakır Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılıklarına, Cem Bucuge ise Yönetim Kurulu Sayman Üyeliğine seçildi. Yönetim Kurulunda yer alan diğer üyelerin isimleri ise şöyle: 
Yasemin Taş, Çetin Kanar, Nedim İkanç, Yalçın Darıcı, Ahmet Belice, İsa Çani ve Halil Kürek.
Toplantı sonrası ilk resmi açıklamasını yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. 
MTSO olarak, son zamanların en katılımlı ve en nitelikli seçimlerinden birini yaşadıklarını belirten Kızıltan’ın mesajı şöyle: 
“Bu demokrasi şöleni için her bir üyemize, sektörlerinde yarışan tüm adaylara, seçilen tüm arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim. Bir STK olmanın önemini ve değerini kavrayan, demokrasinin en önemli değeri ve kazanımı olan oy verme ve seçme hakkının değerini anlayarak seçime büyük teveccüh gösteren Mersin iş dünyasını, MTSO üyelerini tüm kalbimle kutluyorum. 
Bütün guruplarda büyük rekabetler oldu, adaylar kıyasıya çalıştı, kendisini anlattı, oy istedi…  Bunlar demokrasinin ve Cumhuriyetin en önemli kazanımı ve en doğal parçasıdır. Kentimize örnek olduk, gururluyuz. Biz iş dünyası olarak rekabet duygusuna alışık bir camiayız. Ancak, rekabeti bir ayrımcılığa çevirmeyen tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. Camiamız, birlikte yönetmenin örneği bir kurumun mensubudur. Kendi aramızdaki tartışmaların, daha iyi hizmet verme duygusu ile yaşanan rekabetlerin ve farklı fikirlerin temelinde bu çok seslilik kültürü vardır. Bizim en büyük zenginliğimiz budur. Bu noktada tüm bu ön yargıları yıkan, Odamızın gerçek gücünün ortaya çıkmasını bir kez daha sağlayan, kenti bir kez daha birleştiren ve kucaklaştıran değerli kardeşim, bir önceki Oda Başkanımız Sayın Şerafettin Aşut’a duruşu ve desteği için şükranlarımızı sunuyoruz. Bu kent onun hizmetlerini unutmayacaktır. Geçmiş dönem başkanlarımıza da teşekkür ediyor, onları da saygıyla anıyoruz. Bu kent böyle değerleri unutmayacaktır. Söyledikleri değerler bizim değerlerimizdir…
Bizi güçlü bir STK yapan şey işte bu çok sesliliğin getirdiği zenginliktir. Mersinliler etnik kökene bakmaz, Mersinliler din ve mezhebe bakmaz, Mersinliler siyasi tercihlere bakmaz ve bunlardan doğan yapay ayrımlara ve bölünmelere pirim vermez. Mersinliler ve camiamız, sadece ve sadece, modern dünyanın evrensel insanlık değerlerine bağlıdır. Tüm adaylarımız son güne kadar mücadelesini yapmıştır.  Ama şu an itibariyle; tek yürek, bir ve beraber seçimlerini tamamlamıştır. Seçim sonuçlarının 11 Nisan itibariyle onanmasıyla, şu an itibariyle rekabet bitmiştir. Birlik başlamıştır. Yeni Yönetimimizi, 98 Meclis Üyemizin tamamının oyuyla seçilmiş bir yönetim olarak görüyoruz… 

“Mersin kazanmıştır, kendisini Mersinli gören herkes müsterih olsun…”
Tek yürek Odamız için, Mersin için, ülkemiz için hep birlikte hizmet zamanı başlamıştır. Yeni Meclis’te, Komitelerde ve diğer organlarımızda görev alan tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Meclise ilk kez gelen arkadaşlarımın taze enerjileri, ikinci kez seçilen arkadaşlarımın ise geçmiş tecrübeleri ile Mersin ekonomisini daha da yukarılara taşıyacak projeler üreteceğine inanıyorum. Hizmette bazen bir adım geride durabilmek, birkaç adım ileri gitmekten daha önemlidir. Bu anlamda bir sıfat ve makamın değil, hizmetin bir parçası olabilmek adına geri durmayı, başka kardeşlerimize fırsat vermeyi tercih eden ve fedakarlık yapan kardeşlerimize ve ağabeylerimize teşekkür ediyorum. Sonuçta kazanan Mersin’dir, Mersinlidir…  Kazanan huzurdur, barıştır, kardeşliktir…  Küçük bir parçası olmakla gurur duyduğum Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ailesi adına; özellikle bundan önce MTSO’ya ve dolayısıyla Mersin’e hizmet veren, çaba harcayan tüm arkadaşlarıma Mersinliler adına şükranlarımı sunuyorum. Hepsi Mersin tarihindeki saygın yerlerini almıştır. Mersinliler ve Mersin iş dünyası, onların bu hizmetlerini unutmayacaktır.  Yeni seçilen arkadaşlarımı, siz değerli Meclis Üyelerini tekrar kutluyorum. Her zaman ifade ettiğimiz gibi kişiler ve makamlar geçicidir ama hizmetler kalıcıdır. Seçim sonuçlarının Mersin’e, Mersin iş dünyasına hayırlar getirmesini diliyorum. Hayırlı, uğurlu olsun. Bu hizmet yolunda, Allah bizleri utandırmasın… 
Teşekkür ediyor, şahsım ve Yönetim Kurulum adına, MTSO adına tüm üyelerimizi ve Mersinlileri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” 


 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER