MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO Meclisi yeni binayı onayladı… 03.06.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) yeni hizmet binası projesine MTSO Meclisi’nden onay çıktı. Oda Yönetimi tarafından hazırlatılan konsept projenin detaylandırılması, fonksiyonlarının tanımlanması, uygulama projelerinin yaptırılması gibi konuları takip edecek Komisyonun belirlenmesiyle çalışmalara başlandı. MTSO Hizmet Binası İnşaat Komisyonu, teknik çalışmaları bitirdikten sonra 1,5 yıl içerisinde binanın tamamlanmasını hedefliyor.


Geçtiğimiz günlerde Meclis üyeleriyle üç ayrı oturumda bir araya gelen MTSO Yönetim Kurulu, konsept projeyi hazırlayan mimarlık ve tasarım yönetimi firması yetkilileriyle birlikte detaylı bilgi paylaşmış ve üyelerin görüşlerini almıştı. Proje 4 Haziran Perşembe günü düzenlenen Oda Meclis Toplantısında ise onaya sunuldu. Toplantıda konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut projede bugüne kadar yapılan çalışmaları özetleyerek şunları söyledi:
“İstedik ki; yeni hizmet binamız Mersin kültürünü ve kimliğini yansıtan bir sembol olsun. Bu binaya bakanlar antik Soli kentinin izlerini, Pompei Polis’in sütunlarını, Torosların havasını, Akdeniz’in kültür zenginliğini hissetsin. Bu binaya bakanlar geçmişi ve geleceğiyle büyük bir kente geldiğini hissetsin. Özellikle rüzgarın yönünden, güneşin açısına kadar, iklime olağan üstü uyumlu olsun. Nemin etkisinden kullanılan taşın Mersin taşı olmasına kadar bizden olsun. Özgün olsun, bizim binamız olsun.”
Yeni hizmet binasının aynı zamanda bulunduğu bölgenin kentsel dönüşümünde öncü olacağına da değinen Aşut, o çevreyi dönüştürüp insanların toplandığı, bir araya geldiği, yaşayan bir mekan oluşacağını söyledi. Yeni binanın yalnızca başkana, yönetime veya personele değil, özellikle Odanın omurgasını oluşturan meclis ve komitelere de daha nitelikli çalışma ortamı sağlamasını, üyelerin daha iyi hizmet alacağı ortam yaratmayı amaçladıklarını vurgulayan Aşut, bu süreci kurulan Komisyonun takip edeceğini söyledi.

Komisyonda MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuh Yükselgüngör, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ali Fuad Budur, Meclis Üyeleri Sadık Çağatay Güneş, Cem Bücüge ve Ahmet Akın yer aldı.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER