MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO Meclisi, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Meclisini ziyaret etti 16.10.2014 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyelerinden oluşan heyet Mardin Ticaret ve Sanayi Odası ile ortak toplantı düzenlemek için Mardin’i ziyaret etti. Mardin Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden MTSO Heyeti, Mardin'in ekonomik yapısı ve yatırım imkanları hakkında bilgi aldı.


Mardin ve Mardin ekonomisi hakkında bilgi veren Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Necmi Demir, "Mardin, ihracatının yüzde 95'ini Kuzey Irak'a yapmakta. Ağrılıklı olarak mısır nişastası, un, tohum gibi gıda ürünleri ihraç ediyoruz. Tarım şehir ekonomisinde önemli bir yer tutuyor. İstanbul'dan sonra en fazla un fabrikası şehrimizde bulunuyor. Yeni ihracat ürünleri de yetiştirmek için uğraş veriyoruz. Bunun yanında sanayi yatırımlarımızı arttırmaya devam ediyoruz. Bunun en büyük göstergesi havaalanına sadece 5 km mesafede kurulumuna başladığımız ikinci organize sanayi bölgesidir. Alt yapı inşaatı büyük oranda tamamlandı. Mardin'de yatırım yapmak artık çok daha kolay ve karlı olacak. OSB, 6. bölge teşvikleri ve uygun işçilik ücretlerinden faydalanmak isteyen yatırımcılarımızı şehrimize bekleriz” dedi.

Başkan Demir, “Bir diğer potansiyel ise turizm. Onbirbin yıllık bir geçmişe sahip olan Mardin, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir. Şehrin yer yerinde bu medeniyetlerin izlerini görmek mümkün. Şehir merkezinde de bu yapıyı korumaya özen gösteriyoruz. Bunlar insanlığa tarihi miras. Ancak yatırım ve tanıtım konusunda ki sıkıntılardan dolayı turizm bir türlü yükselemedi. Mardin'de şöyle bir sıkıntımız oldu yıllardır; Basında şehrimizde huzursuzluk varmış, olaylar yaşanıyormuş gibi gösterildi. Ancak yüzyıllardır bu şehirde farklı topluluklar iç içe, kardeşçe yaşadık. Basında çıkan bu haberlerden dolayı yatırımcılar şehrimize gelmekten çekindi. Ancak sizlerinde gördüğü gibi, şehrimizin bahsedilen olaylar ile uzaktan yakından alakası yok. Huzur ve kardeşlik ortamı hakim. Bunlar da yetmezmiş gibi son dönemde yaşanan olayları şehrimizde ki ihracata ve yeni yatırımların gelmesine engel olmaktadır. Mardin'in imajını en kısa zamanda düzeltmeyi ve ülkemiz ekonomisine en çok katkı yapan illerden birisi olmayı hedefliyoruz. Tarım, Sanayi ve Turizm ana yatırım alanları olmak üzere siz değerli misafirlerimizi şehrimize yatırım yapmaya bekliyoruz. Bizlerin, burada sizlere ihtiyaç duyduğunuz bütün yardımı yapacağımıza emin olabilirsiniz. Bundan sonraki dönemlerde Mersinli iş adamları ve yatırımcılar ile daha fazla ticaret yapmak isteriz. Geldiğiniz için teşekkür ederiz" diye konuştu.

Mardin’i ziyaret etmekten mutlu olduklarını belirten Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mahmut Arslan, "Mardin bizim için de önemli bir ticari potansiyele sahip. Daha önce ziyaret etmek istedik ancak konaklama konusundaki sıkıntılar sebebiyle bu tarihte gelebildik. Turizm konusunda atılım yapacak bir şehir için konaklama sıkıntı olmamalı. Petrol gibi kaynakları yok ancak doğal güzellikleri eşsiz olan bir şehir. Yatırımlar yapılır ve doğru tanıtım yapılırsa Turizm anlamında Ülkemizin en önemli şehirlerinden birisi haline geleceğinden şüphem yok. Farklı kültürlerin bir arada yaşaması anlamında Mersin ve Mardin yapı olarak çok benzer. Bu farklılıklar çok güzel kültürel bir mozaiğin parçalarıdır. Kıymetini bilip iyi değerlendirmeliyiz" dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi ayrıca Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Emin Irmak’a nezaket ziyaretinde bulundu.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER