MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO, kentin tarihine ışık tutacak 06.03.2020 tarihinde yayınlandı

Kentin sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal tarihini araştırmak adına Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) bünyesinde Mersin Tarihi Merkezi kuruldu. Başkanlığını Ayhan Kızıltan’ın üstlendiği MTSO Mersin Tarihi Merkezi Yürütme Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi. 


MTSO, kentin tarihine ışık tutacak

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, kent tarihine ışık tutma hedefinde. Bu kapsamda kurulan MTSO Mersin Tarihi Merkezi ile kentin sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal tarihinin araştırılması, Mersin evlerine sahip çıkılması, bu konularla ilgili kamu kurumları, belediyeler, üniversiteler, oda, dernek, vakıf ve gönüllü kuruluşlarla işbirliği yapılması hedefleniyor. Düzenlenecek sempozyum, panel ve konferanslarla kamuoyunun aydınlatılması, dijital ya da basılı ortamda bilgilendirmeler yapılması hedefleniyor. 
MTSO’da ilk toplantısını gerçekleştiren Mersin Tarihi Merkezi Yürütme Kurulu; Başkan Ayhan Kızıltan, Ahmet Akın, Cem Bucuge, Orhan Çapan, Prof. Dr. Tamer Gök ve Nihat Taner’den oluşuyor. Merkez çalışmalarına Mersin’in tarihi ticaret merkezi Yoğurt Pazarı’ndan başlamayı hedefliyor. 
 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER