MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO İLE KHERSON TSO ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ 07.09.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Ukrayna'nın Kherson Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) arasında Ticaret ve işbirliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde önümüzdeki süreçte taraflar arasında ekonomik, bilimsel ve teknik konularda işbirliğini geliştirme yönünde çalışmalar yapılacak. İkili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik ortak organizasyonlar, toplantılar düzenlenecek. Olabilecek anlaşmazlıkların çözümü için iki bölge ticaret odaları aracılık edecek.


MTSO İLE KHERSON TSO ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

MTSO evsahipliğinde Mersin’e gelen, Kherson TSO Başkanı Viktoriya Ostroumova ve Kherson TSO Uluslararası İlişkiler Merkez Müdürü Olena Sahaidachna’dan oluşan heyet, bir dizi ziyaretlerde bulundu. Mersin Serbest Bölge, Mersin Limanı ile Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek kent ekonomisi hakkında bilgi aldı. Heyet daha sonra MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver ve Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Maya ile de bir araya geldi. 
Görüşmede Ukrayna’da serbest ticaret bölgesi kurulması için çalışmalar yürüttüklerini anlatan Kherson TSO Başkanı Viktoriya Ostroumova’ya örnek olması adına Türkiye’deki yapı hakkında bilgi veren MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut şunları söyledi: 
“Türkiye’de çok değişik bölgelerde serbest bölgelerimiz var. Ama limanla bağlantılı tek yer Mersin. Her serbest bölgenin farklı aktiviteleri olmalı. Örneğin İstanbul Atatürk Havaalanı Serbest Bölgesi ilaç konusunda uzmanlaşmış durumda. İzmir Serbest Bölgesi ise ileri teknoloji uçak parçalarının imalatında uzmanlaşmış bir bölge. Yumurtalık Serbest Bölgesi ise genellikle kimya fabrikalarının olduğu bir bölge. Böyle olunca serbest bölgeyi önce hayal edip sonra doğru kurgulamak lazım. O zaman daha aktif şekilde ülkeye faydalı olur.” 
Aldıkları bilgilerin kendileri için çok faydalı olduğunu vurgulayan Viktoriya Ostroumova, “Devrimden sonra ülkemizde bu tür bölgelerin gelişimine el konuldu, iptal edildi. Ancak şu anda meclisimizde çok güzel bir lobimiz var. Bunu kullanıp serbest ticaret bölgelerini kanunlaştırmaya çalışıyoruz. Mersin’den sonra İran’a da gidip orada da bazı ekonomik bölgeleri inceleyeceğiz” dedi. 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER