MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı, 4 derslikli anaokulları yaptırıyor 01.08.2016 tarihinde yayınlandı

Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitime destek vermek amacıyla yola çıkan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı, Akdeniz ilçesinde bulunan 11 ilk ve orta öğretim okuluna anaokulu yaptırıyor. Bu kapsamda harekete geçen vakıf, ihale süreci için start verdi. İhaleye katılacak firmaların teklifleri için son tarih 9 Ağustos.


MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı, 4 derslikli anaokulları yaptırıyor

İlk bağış MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı’ndan

Projenin ihalesi MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı üyelerinin bağışlarıyla yürütülecek. İlk bağış ise MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı’ndan. Vakıf tarafından 100 bin TL ilgili hesaba yatırılacak. İlk ihale Sosyal Hizmetler İlkokulu’na yapılacak anaokulu için olacak. İhaleye katılacak firmalar ihale dosyasını 5 Ağustos saat 16:00’ya kadar MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı’ndan alabilecek. İhale dosya bedeli ise 250 TL olup, Vakıfbank TR500001500158007287980164 iban nolu hesabına, vakfa bağış olarak alınacak. İhaleye katılacak olan firmalar dekontu ibraz ederek ihale dosyasını vakıftan alabilecek. Zarflar ise 10 Ağustos tarihinde kamuoyunun huzurunda açılacak. İşin yapım süresi ise 45 gün olacak.

“En güzel yatırım insana yapılan yatırımdır”

Vakıf, projeyi kamuoyu ile paylaşmak için basın toplantısı düzenledi. Toplantıya MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kiper, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Üyeleri Sadık Çağatay Güneş, Murat Yüksekbaş ve Ahmet Akbaş katıldı.

Toplantıda konuşan MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kiper, “En güzel yatırım insana yapılan yatırımdır, insana hizmettir” diyerek sözlerine başladı. Mersin için faydalı, sosyal ve toplumsal bir projenin ilk adımlarını atmak üzere biraya geldiklerini dile getiren Kiper, Türkiye’nin çok genç bir nüfusa sahip olduğunu, değişen eğitim sistemi ve çalışanların çoğalmasıyla, anaokulu ihtiyacının giderek arttığının bilgisini verdi. Akdeniz ilçesinde büyük bir anaokulu açığı olduğunu, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi üzerine öğrendiklerini ve hemen harekete geçtiklerini anlatan Kiper, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile, 11 Nisan tarihinde Akdeniz ilçesinde bulunan 11 ilk ve orta okuluna; 2, 3 ve 4 derslikli prefabrik ana okulları yaptırmak için protokol imzaladıklarını hatırlattı. İbrahim Kiper, projeler ve dosyaların ihale yapmaya hazır hale geldiğinin bilgisini vererek, ihalenin herkese duyurulması ve şeffaf olması adına bu toplantıyı yaptıklarının altını çizdi.  Bütün üyeleri bağış yapmaya davet eden İbrahim Kiper, okula veya sınıfa bağış yapanların isimlerinin verileceğini bildirdi.

Kiper, ihalenin açık usulde teklif alma yolu ile yapılacağını aktardı. Tekliflerin 9 Ağustos saat 16:00’a kadar Eğitim ve Kalkınma Vakfı’na verilmesi gerektiğini hatırlatan Kiper, posta yoluyla gönderilen tekliflerin değerlendirmeye alınmayacağının altını çizdi. Öte yandan Kiper, isteklilerin teklif edilen bedelin en az yüzde 3’ü tutarında geçici teminat vereceklerini, verilen tekliflerin geçerlik süresinin, ihale tarihinden itibaren en az 30 takvim günü olması gerektiğini ve bu ihalede fiyat farkı verilmeyeceğini bildirdi. Ortak girişimlerin ihaleye teklif veremeyeceğini vurgulayan Kiper, işin bedelini nakit olarak ödenebileceği gibi, bağış yoluyla temin edebileceğini söyledi.

Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek ise, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı’na böyle bir projeyi yürüttükleri için teşekkür etti. Akdeniz ilçesinde okul öncesi eğitime yönelik çok talep aldıklarını dile getiren Şimşek, “Bu talebi MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı’na ilettik ve hemen yardımcı oldular. 11 okul az bir okul değildir. Bu 11 okulu hayırseverlere örnek teşkil etmesi açısından daha çok önemli buluyorum” dedi. “Paylaştıkça yapılanların arttığını hatırlatmak isterim” diyen Şimşek, katkılarından dolayı herkese teşekkür etti.  



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER