MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

“MTSO demek hoşgörü ve demokrasi demektir” 07.05.2017 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Komite Üyelerinin dayanışmasını artırıp, beraberliğini güçlendirmek adına bu yıl üçüncüsü düzenlenen MTSO Komiteleri Kampta organizasyonunun ilk günü Bedii Şaraplı eşliğinde düzenlenen Gala Yemeği ile sona erdi. Yemekte konuşma yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, “MTSO demek, hoşgörü ve demokrasi demektir. Gücümüz; siyasetin çirkin kutuplaşmalarına izin vermeyen, etnik ve dini yapay bölünmelere yüz vermeyen felsefemizdir. MTSO olarak tarihimiz boyunca ayrıştıran değil, birleştiren olduk. Yıkan değil, yapan olduk. İten, dışlayan değil; kucaklayan olduk. Allah bu güzel birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi. 


“MTSO demek hoşgörü ve demokrasi demektir”

Altı Orfoz Otel’de 6-7 Mayıs günleri arasında düzenlenen MTSO Komiteleri Kampta etkinliğinin ilk günü keyifli bir gala yemeği ile sona erdi. Gecede Komite Üyelerine MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Yönetim Kurulu Üyeleri Ufuk Maya, Mustafa Kabadayı ve Genel Sekreter Kadir Dölek ile birlikte günün anısına küçük birer hediye verdi. Gecede bir de konuşma yapan Aşut, katılımlarından dolayı tüm üyelere teşekkür ederek, “MTSO, kentimizin ve ülkemizin en önemli Sivil Toplum Kuruluşlarından birisidir. Sadece Mersin’in değil, ülkemizin ekonomisinden eğitim hayatına, işsizliğin çözümünden sosyal yaşamına, kültür-sanat yaşamından sporuna kadar her noktasında, hizmet adına bizler varız. Tüm bu hizmetlerin temelinde ve merkezinde ise Odamızın omurgası olan Meslek Komiteleri vardır” dedi.

Meslek Komitesi Üyelerinin seçimle bu göreve geldiğini hatırlatarak, “Yani, sektörünün teveccühünü kazanmış, Mersin iş dünyasının saygın, seçkin ve lider kişileridir” diyen Aşut, “Bu da, Komite üyelerimize çok önemli ve kutsal bir sorumluluk yüklemektedir. Bunun için bizlerin komitelerdeki çalışmaları, buralara ayırdığımız mesai çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

“Ülke ekonomisine önemli katkılar sundunuz”

Komite üyelerinin düzenli çalışmalarıyla yalnızca Mersin değil Türkiye ekonomisine önemli katkılar sunduğunu vurgulayan Şerafettin Aşut şöyle konuştu:

“KDV Kanunu’ndan Sigorta Kanunu’na, Hal Yasası’ndan Perakende Yasası’na, gümrükten sanayiye, sayamadığım birçok konuda komitelerin vizyonu ve öngörüsü, ülkenin vizyonu oldu. Özellikle birçok Komitemizin sürekli eğitimi odak yapması, bilgiyi sektörlerin payandası yaptı. Komitelerin öncü olduğu eğitimler gerçekten ses getirdi, sektörlere kalite getirdi.”

Sorunları birlikte tespit ederek çözümler ürettiklerini kaydeden Aşut, bu çalışmaları kutsal bir değere ise gönüllülük esası ile çalışmalarının dönüştürdüğünü söyledi. Bu önemli çalışmada gösterdikleri fedakarlık ve destek içi Komite Üyeleri’nin eşlerine de teşekkür eden Aşut, “Eğer değerli eşlerimizin ve çocuklarımızın bu fedakarlıkları olmasaydı, yapılan işler bu kadar verimli ve bereketli olmazdı” ifadesini kullandı.

“Bir makam için değil, makamlara değer katmak için çalıştık”

Yaklaşan Oda seçimlerini de hatırlatan Şerafettin Aşut şunları söyledi:

“Malum Oda seçimleri yaklaşıyor. Bu yıl, bir çoğumuz için belki de son hizmet dönemi olacak.  Ama görevlerimizi teslim ederken, emanete sahip çıkmanın huzuru ile teslim edeceğiz. Çünkü, halka hizmetin Hakka hizmet olduğu inancı ile çalıştık. Buradaki hiçbir komite üyem bir makam için değil, makamlara değer katmak için çalıştı, emek verdi. Hepinizle gurur duyuyorum, birlikte çalışma imkanı bulduğum için onur duyuyorum. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası gibi nerdeyse bir buçuk asrı geride bırakan bir çınarın parçası olmaktan gurur duyuyorum.”

“Birlik ve beraberliğimiz bozulmasın”

MTSO’nun gücünün ayrışmalara izin vermeyen, ayrımcılıklara yüz vermeyen yapılanmadan geldiğini hatırlatan Şerafettin Aşut, “Gücümüz, siyasetin çirkin kutuplaşmalarına izin vermeyen, etnik ve dini yapay bölünmelere yüz vermeyen felsefemizdir” dedi. MTSO’nun tarihi boyunca ayrıştıran değil birleştiren, yıkan değil yapan, iten değil kucaklayan olduklarını vurgulayan Aşut, “Allah bu güzel birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Allah bizlere, insanımıza hangi, görevde olursak olalım, daha çok hizmet etmeyi nasip etsin. Kentimiz ve ülkemiz her şeyin en güzeline layıktır” diye konuştu.

 

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER