MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO’dan TOBB Başkanına ziyaret 09.10.2018 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan beraberinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Fuad Budur ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ederek, yaşanan sıkıntılı süreçte üyelerin karşılaştığı sorunları dile getirdi.


MTSO’dan TOBB Başkanına ziyaret

Dövizdeki aşırı yükselişin ardından piyasalarda meydana gelen sorunları iletmek üzere TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşen Kızıltan, firmaların başta bankalar ile yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Görüşmede dile getirilen öncelikli konular şöyle:

Piyasaların yaşadığı sıkıntılı dönemde kredi kullanımının kısıtlanması veya kredi taleplerinin geri çevrilmesi. Vadesi gelmemiş kredi taksitlerinin erken ödenmesi talebi. Faiz oranlarının aşırı yükselmesi, bankacılık işlem ücret ve komisyonlarındaki aşırı artış, kefaletle kullandırılan teminat mektuplarının limitlerinin sıfırlanması ya da limitlerinin düşürülerek teminata bağlanması talepleri. Borçlu cari hesap kredilerinin kullandırılmaması gibi sorunlar. TOBB öncülüğünde başlatılan KOBİ Destek (Nefes) Kredisi başvurularında karşılaşılan sorunlar. Çekte yaşanan sıkıntılar. Dövizle olan sözleşmelerin Türk Lirası’na çevrilmesiyle ilgili süreç. İnşaat ve perakende sektörlerinin yaşadığı sıkıntılar ile Mersin’de devam eden yatırımlar.”

Görüşme sonrasında kısa bir değerlendirme yapan MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, gündemlerinde yer alan ekonomik konuları istişare ettiklerini belirterek, “Firmalarımızın yaşadığı sorunlara çözüm bulmak için sorunlarımızı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımıza ilettik” dedi. Şu günlerde finans sektörünün sıkıntılı günler yaşayan reel sektöre destek olması gerektiğini vurgulayan Kızıltan,  sözlerini şöyle sürdürdü:

“Firmaların birbirlerine olan borç-alacak ilişkisinde ödeme vadelerinde firmaların birbirlerine gösterdiği anlayışı bankalardan da bekliyoruz. Firmalarımızın daha çok işletme sermayesine ihtiyaç duyduğu bu günlerde kredi borçlarının yapılandırmasına yönelik tavsiye kararı alan Türkiye Bankalar Birliği’ne de teşekkür etmek istiyorum. Ancak son birkaç ayda 4-5 katına çıkan bankacılık işlemlerinden alınan ücret ve komisyon oranlarının eski rakamlara çekilmesi ve bankaların aşırı korumacı tutumlarını biraz olsun esneterek müşterileri oldukları için velinimetleri olan KOBİ’lerin yaşamalarına destek olmaları yönünde de bir karar almalarını Türkiye Bankalar Birliği’nden bekliyoruz. Unutulmamalıdır ki bankalarımız da iş dünyası da aynı geminin içindeyiz. Bir tarafta yaşanacak her hangi bir olumsuzluk iki tarafa da zarar verecektir. Gemi batarsa hepimiz boğuluruz. Aynı hedeflerle hareket etmeliyiz.”



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER