MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO’da kapasite raporu raportörlerine eğitim verildi 25.04.2016 tarihinde yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ev sahipliğinde, bölgede faaliyet gösteren il ve ilçelerdeki Ticaret ve Sanayi Odaları’nda görev yapan, kapasite raporu raportörlerine, “Kapasite Raporu Otomasyon Sistemi ve Raportörler” eğitimi verildi.


MTSO’da kapasite raporu raportörlerine eğitim verildi

TOBB tarafından yürütülen ‘Kapasite Raporu Otomasyon Sistemi ve Raportör Eğitimi’ Mersin’de düzenlendi. MTSO’nun evsahipliğindeki eğitime Mersin’in yanı sıra Adana, Aksaray, Antakya, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Sivas, Yozgat ve ilçeleri Ticaret ve Sanayi Odaları’ndan genel sekreterler ve kapasite raporu raportörleri katıldı. Eğitim TOBB Sanayi Müdürü Mehmet Ali Bayram tarafından verildi.
Toplantının açılışında konuşan MTSO Genel Sekreteri Abdulkadir Dölek, kapasite raporunun önemini anlattı. Raporların daha düzenli hazırlanması gerektiğini vurgulayan Dölek, bu noktadan hareketle verilen eğitimin önemine dikkat çekti ve bu yöndeki eğitimlerin devam edeceğini bildirdi.
Katılımcılara sunum eşliğinde bilgilerin verildiği eğitimde TOBB Sanayi Müdürü Mehmet Ali Bayram, odaların kapasite raporlarının ülkenin sınai üretim gücünü tespit etmek, ekonomik ve stratejik plan ve programlara ışık tutmak amacıyla düzenlendiğini belirtti. Bayram yaptığı konuşmada, raporların usulüne uygun hazırlanmasının ve otomasyon sistemine girilmesinin, verilerin düzgün saklanması ve istatistiklerin oluşturulması açısından da büyük önem taşıdığını, bu aşamada en önemli sorumluluğun eksperlere ve raportörlere düştüğünü söyledi.  Bayram, kapasite raporlarının TOBB’dan eğitim almış eksperler ve raportörler tarafından hazırlanması gerektiğine dikkat çekerek, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde bu eğitimlerin gerçekleştirileceğini söyledi.
Uygulamalar hakkında da bilgi veren Bayram, çeşitli kullanım detaylarını anlattı. Toplantı, Odaların sorumlulukları, uygulamadaki sorunlar ve çözümlerinin anlatılıp katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER