MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mobilya sektörü fuarda buluştu 08.05.2017 tarihinde yayınlandı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, CNR İMOB Mersin Mobilya Fuarı açılışında mobilya imalatçısının sektörel sanayi sitesi kurulması yönündeki talebini hatırlatarak, “1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı 3 Nisan tarihi itibariyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Şu anda plan askıda bulunuyor. Belki bu plan, ihtisas sahibi sanayici arkadaşlarımızın sorununun çözümüne de vesile olacaktır” dedi.


Mobilya sektörü fuarda buluştu

CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık A.Ş organizasyonuyla mobilya sektörünü buluşturan CNR İMOB Mersin Mobilya Fuarı, 8 Mayıs günü kapılarını araladı. Bu yıl 11’incisi düzenlenen Fuar, 14 Mayıs’a kadar açık kalacak. Mersin Mobilya Fuarı, Azerbaycan, Irak, Ortadoğu ülkelerinden gelecek alım heyetlerinin yanı sıra Adana, Ankara, Kayseri ve çevre illerden gelecek alım heyetlerini de ağırlayacak. Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED), Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Yenişehir Belediyesi, Mersin Perakendeci İş Adamları Derneği (MEPİAD), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) ve KOSGEB desteğiyle düzenlenen fuarda sektörün önde gelen 70 firma ve 200’e yakın markası yer alıyor. 15 bin metrekarelik alanda 3 holde düzenlenen fuara bu yıl 50 bin ziyaretçi bekleniyor.
Ev ve ofis mobilyaları, ev aksesuarları, bahçe ve yazlık mobilyaları ile mobilya yan sanayi ürünlerinin sergilendiği fuarda Mersin’in yanı sıra Adana, Kayseri, Bursa, İzmir, Hatay, Gaziantep, İstanbul, Denizli, Karaman, Zonguldak’tan mobilya firmalarının özenle seçtiği koleksiyonlar da bir arada sunuluyor.

Kocamaz: “Pazarlama adına fuarları önemsiyoruz”
Fuarın açılışında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, imalatçının üretim değil pazarlama noktasında sıkıntı çekmesi nedeniyle fuarları önemsediklerine dikkat çekti. Mobilyacıların sektörel sanayi sitesi taleplerini de hatırlatan Kocamaz, 1/100.000’lik plan ile birlikte bu sorunun da çözümlenebileceğini söyledi. Yalnızca mobilya sektörü değil, bu konuda talebi olan diğer sektörlere de bu vesile ile yardımcı olabileceklerini kaydeden Kocamaz, “Mersin’in geleceğinden umutluyuz. Önemli olan bir ortak paydada Mersinlilik ruhu etrafında birleşip, geleceğe yönelik projeleri hep birlikte yönetmemiz” dedi.
Açılışta CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, mobilya sektöründe Türkiye’nin en büyük ve tek fuarı olan CNR İMOB’u Mersin’e getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söylerken, MEPİAD Başkan Vekili Sadık Özkan, “Mersin’de perakendeyi canlandıracak AVM’ler dışındaki tek enstrüman fuarlar olması nedeniyle bu organizasyonu önemsiyoruz” dedi. MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Hakan Kayacı ise, “Mobilya sektöründe üretim kalitesi çok yüksek, ancak önemli olan tanıtımdır. Bunun en önemli ayağı da fuarlardır. Üretmek ne kadar önemliyse bu ürettiklerimizi sunmak ve tanıtmak da bizler için önemlidir” ifadelerini kullandı.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER