MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MIP ve TİKAV, iki okulu baştanbaşa yeniledi 19.09.2016 tarihinde yayınlandı

Mersin’deki işletmelerin sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında kente katkıları devam ediyor. Özellikle eğitime destek her geçen gün artıyor. Son olarak 2016-2017 eğitim öğretim yılı öncesi Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) ve Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ortaklığında ‘Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi’ kapsamında iki ilkokulun bakım ve onarımı yapıldı.


MIP ve TİKAV, iki okulu baştanbaşa yeniledi

MIP ve TİKAV işbirliğinde 2012 yılında hayata geçirilen ve Mersin’deki okulların çağın gereksinimlerine göre yenilenmesini hedefleyen ‘Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi’, her yıl en az bir okulu proje kapsamına almaya devam ediyor. Proje ile Mersin’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okulların tadilatı yapılarak eğitime destek verilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında, bu yıl Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Kuvayi Milliye İlkokulu ile Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Kıbrıs İlkokulu’nun bakım ve onarımı yapılarak yeni eğitim yılına hazır hale getirildi. Kuvayi Milliye İlkokulu, düzenlenen törenle ‘İlköğretim Haftası’nda okulun asıl sahipleri olan öğrencilere teslim edildi. Törene Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuh Yükselgüngör de katıldı.  

Tören sonrasında kısa bir değerlendirme yapan Yükselgüngör, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin artmasının kentin gelişimi adına büyük önem taşıdığını vurguladı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak daha çok üye firmanın bu tür önemli projeleri hayata geçirmesini beklediklerini kaydeden Yükselgüngör, “Başta eğitim olmak üzere kentimizin gelişimine katkıda bulunmak yalnızca devletin ya da sivil toplum kuruluşlarının görevi olamaz. İş dünyası olarak her alandaki desteğimizi sürdürmeliyiz. MIP ve TİKAV’ı bu çalışmalarından ötürü kutluyor ve diğer firmalarımıza da bu tür çalışmaların örnek olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Proje çerçevesinde, yaklaşık 25 derslikli Kuvayi Milliye İlkokulu ile yaklaşık 20 derslikli Kıbrıs İlkokulu’nun iç ve dış zeminleri yenilenerek seramik ile kaplandı. Genel tadilatları yapılan binaların iç, dış cephe ile bahçe duvar boya ve badanaları yapıldı. Proje ile her iki okulun elektrik tesisatı, sınıf ve oda kapıları, askıları, duvar panoları, okul çeşmeleri, Atatürk büstü, sınıf ve öğretmenler odası dolapları, mutfak mobilyaları yenilendi. Kız ve erkek tuvaletleri ile ana sınıfı binalarının bakım ve onarımı yapıldı.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER