MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin Valiliği ve MTSO, kent basını ile buluştu  10.01.2018 tarihinde yayınlandı

Mersin Valisi Ali İhsan Su ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde kentte faaliyet gösteren basın mensupları ile bir araya geldi. 


Mersin Valiliği ve MTSO, kent basını ile buluştu 

Mersin Valiliği himayesi ve MTSO evsahipliğinde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantı’ya MTSO Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra MTSO 29 No’lu Kırtasiye, Matbaa, Reklam Ajansları ve Basın Yayın Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Görkem Aksoy ve Komite Üyeleri, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ve Cemiyet Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda basın mensubu katıldı. 
Toplantının açılışında konuşan Mersin Valisi Ali İhsan Su, “Bu özel gününüzde sizlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Gününüzü kutluyor, nice senelere sağlık ve afiyet içinde ulaşmayı temenni ediyorum” diye konuştu. Tüm dünyada hızlı bir değişim yaşandığını ve bu değişimden basın sektörünün de etkilendiğini anlatan Su, “Medya o kadar çeşitlendi ki sizlerin işi de her geçen gün zorlaşmaya başladı. Günümüzde tüm sektörlerde olduğu gibi artık sizin de fark yaratarak öne çıkmanız gerekiyor” değerlendirmesini yaptı. Başarının ayrıntılarda gizli olduğuna dikkat çeken Vali Su, başarı için sanayicinin de, tüccarın da, gazetecinin de bürokratın da her kesimin işini en iyi şekilde yapması gerektiğini vurguladı. Konuşmasının sonunda bir de müjde veren Vali Su, “Söz verdiğimiz gibi Hal Kavşağı’nın alt yollarının açılışını bugün yapıyoruz” dedi.  

Aşut: “Tarafsız ve özgür basın, gelişmiş devletlerin önemli güçlerindendir”
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ise konuşmasında kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirmesini ilke edinmiş, tarafsız ve özgür basının demokratik, şeffaf ve gelişmiş devletlerin önemli güçlerinden olduğunu söyledi. Basın ve ifade özgürlüğünün halkın haber alma hakkıyla birlikte geliştiği ortamlarda medyanın haberleri doğru aktarmasının, kamuoyunu bilinçlendirmede kilit rol üstlendiğini vurgulayan Aşut, medyanın özgür sesinin güçlenmesi için hukuki düzenlemeler kadar basın kuruluşları ve çalışanlarının meslek ahlakına, tarafsızlık ilkesine uymasının, başkalarının hak ve özgürlüklerine saygı göstermesinin de büyük rol oynadığını söyledi.  
“Kentimizde de tarafsız habercilik anlayışını prensip edinmiş gazetecilerimizin çaba ve emeklerini takdirle takip ediyoruz” diyen Aşut, sözlerini şöyle tamamladı: 
“Bu düşüncelerle, genelde son derece zor koşullarda, gece gündüz demeden, bayram izin bilmeden, hatta bazen hayatları pahasına görevlerini yerine getirmekte olan gazetecileri saygıyla anıyor, tüm değerli basın mensuplarının ve medyanın her alanında emek veren dostlarımın Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, başarılar diliyorum.”

Aksoy: “Gerçekler bizi özgür kılar”
MTSO 29 No’lu Kırtasiye, Matbaa, Reklam Ajansları ve Basın Yayın Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Görkem Aksoy ise konuşmasında Çalışan Gazeteciler Günü’nün nereden geldiğini anlattı. Gazetecilerin haklarını elde etme mücadelesini özetleyen Aksoy, şunları söyledi: 
“Her dönemde gazeteciler büyük ya da küçük bir takım baskılara, haksızlıklara maruz kaldı. Ancak istemenin, arzulamanın, idealizmin, gerçeklerin peşinde olmanın önemi ortada. İnandıklarının peşinden giden, yılmayanların kazandığını görüyoruz. Bu anlamda sizlerin arkasındayız, yanındayız. Gerçeklerden korkmayalım. Gerçekler bizi her zaman için özgür kılar.”

Ünal: “Anadolu’nun en güçlü meslek örgütlerinden biriyiz”
Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ise Cemiyet hakkında bilgi verdi. 1974 yılında kurulan bir meslek örgütü olduklarını kaydeden Ünal, “Bölgenin en güçlü örgütlerinden birisiyiz. 150’si sarı basın kartlı 250’ye yakın üyemiz var. Sayıca Anadolu’nun en güçlü meslek örgütlerinden birisiyiz” dedi. Ünal sözlerini, basın çalışanları gününde Valilik ile MTSO’nun basın çalışanları ile bir arada olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek tamamladı. 
Toplantı, basın mensuplarının sorunlarını dile getirmesi ve ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER