MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi 20.Yılında 06.04.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin (MTOSB) kuruluşunun 20. yıldönümü nedeniyle düzenlenen balo gecesi kapsamında ‘MTOSB’ye Emek Verenler Ödül Töreni’ yapıldı.


Mersin’in gelişimine ve kalkınmasına katkı sağlayan firmalara, kişi ve kurumlara plaket ve ödüllerin verildiği gecede, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, iki ödül aldı.

Mersin - Wonasis Resort Hotel’de düzenlenen ödül törenine Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, işadamları ve sanayiciler katıldı.

Gecede konuşma yapan Başkan Aşut "Genç bir OSB olmasına karşın 20 yıl gibi kısa bir sürede ülkenin en önemli, en çok katma değer yaratan sayılı organize sanayi bölgeleri içine girmesi, Mersin sanayisinin kentine, bölgesine ve ülkesine olan katkısının açıkça bir göstergesidir. Ot tutmayan o atıl topraklar bugün Türkiye’nin üretiminin, ihracatının, istihdamının merkezi haline geldiyse ve yine o topraklar bugün Türkiye’nin mesleki eğitiminin yüksek teknolojili üretiminin vizyonunu oluşturan bir merkez haline geldiyse burada Mersin sanayicisinin kent ve ülke sevdası vardır. Ben bu anlamda Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ne kuruluşundan bugüne emek veren tüm geçmiş Başkanlara, müteşebbislere, yönetimlere, kurulduğu günden bugüne OSB içinde yeralarak bu kuruma güç katan tüm sanayicilere, tüm firmalara, tüm emekçilerimize ve yöneticilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Aramızdan ayrılanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Mersin-Tarsus OSB içindeki birlik ve beraberlik ruhunun, vefa duygusunun, dayanışmanın artarak devam etmesini temenni ediyorum. Bu yüzden burada bugüne kadar emeğe geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Organize Sanayi Bölgelerindeki sanayicilerin hem ülke çapında hem de uluslararası arenada başarıyla üretim yaptığını ve bunun sonucunda dünyadaki rekabet ortamında ülkemizi ön sıralara tırmandırdığını ifade etti. Organize sanayi bölgelerinin Türkiye'nin sanayileşmesinde önemli bir mihenk taşı olduğunu aktaran Çakacak, OSB’lerin kuruluş yıllarından bugünlere çok kolay gelmediğini ve birçok zorlukla mücadele edip önemli başarılara imza attığına dikkat çekti. Türkiye genelinde yaklaşık 260 OSB’nin bulunduğunun bilgisini veren Çakacak şunları söyledi: "Biz valiler aynı zamanda kentin gücüne güç katan, ülke ekonomisine can veren Organize Sanayi Bölgelerinin Müteşebbis Heyet Başkanlığını da yürütüyoruz. 6 aylık Mersin Valiliği görevim süresince aynı zamanda Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığını da yürütmekteyim. Her ay yapılan toplantılardan önce en az 2 üretim tesisini heyet üyelerimiz ile birlikte geziyorum. İnanın her tesis incelemelerimde, o modern tesisleri gördüğümde hem kentim hem ülkem hem de geleceğimiz adına gurur duyuyorum".

Bölgemizin en büyük probleminin işsizlik olduğuna değinen Başkan Kocamaz, bugün Organize Sanayi Bölgesi’nin tamamen dolu olmasının, yeni sanayicilere yer ayrılmasına yönelik gayretin sürdürülmesinin, imar planında yeni yatırım bölgelerinin oluşturulmasına yönelik gayretlerin olmasının Mersinimiz açısından çok önemli bir gelişme olduğunu vurguladı. Başkan Kocamaz konuşmasının sonunda, bugüne kadar Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi yönetiminde görev alan ve MTOSB’nin bugünkü konumuna gelmesi için katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER