MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin, Rusya ile ticareti artırma hedefinde 24.05.2017 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Heyeti, TOBB 73’üncü Genel Kurulu için gittiği Ankara temasları sırasında Rusya Federasyonu’nun Türkiye Ticaret Temsilcisi Aydar Gaşigullin ile de bir araya geldi.


Mersin, Rusya ile ticareti artırma hedefinde

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut’a, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kabadayı, Meclis Üyeleri Ahmet Turan Serttaş ve Murat Demir’in de eşlik ettiği görüşmede Mersin ile Rusya arasındaki ticaretin artırılabilmesi adına atılması gereken adımlar görüşüldü. Türkiye ve Rusya arasında ticari ilişkilerin önündeki engel ve kısıtlamaların kaldırılmasına yönelik imzalanan ortak bildirinin de konuşulduğu görüşmede özellikle turizm ve tarım konusunda önümüzdeki süreçte neler yapılabileceği gündeme getirildi.
Mersin’in turizmde hedef ülkelerinden bir tanesin Rusya olduğunu hatırlatan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, “Ancak hedef yalnızca Rusya’dan Mersin’e turist getirmek olmamalı. Birlikte hareket etmeliyiz ve Mersinli turistlerin de Rusya’ya gitmesini sağlamalıyız. Çalışmaların karşılıklı olması halinde sürdürülebilirlik artacak, daha iyi sonuçlar alınacaktır” ifadelerini kullandı.
Çukurova Havalimanı’nın tamamlanması sonrasında kargo taşımalarının rahatlıkla yapılabileceği konusunun da gündeme geldiği görüşmede özellikle tarım ihracatı noktasında alternatif hangi ürünlerin Rusya’ya ticaretinin yoğunlaştırılabileceği görüşüldü.
Görüşme, Eylül ayında her iki tarafın da iki ülke arasındaki ticaretin hangi alanlarda geliştirilebileceğine yönelik detaylı bir çalışma yaparak Mersin’de bir araya gelmesi kararıyla sona erdi.

Aşut: “Başlangıç için önemli bir adım”
Görüşme sonrasında özellikle iki ülke arasında ticari ilişkilerin önündeki engel ve kısıtlamaların kaldırılmasına yönelik imzalanan ortak bildiriyi değerlendiren MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, bunun iki ülke ticaretinin gelişmesi adına atılmış önemli bir adım olduğunu söyledi. Ancak bu imzanın bir başlangıç olduğunu ve halen üzerinde çalışılması gereken konular bulunduğunu da belirten Aşut şöyle konuştu:
“Rusya ile başta tarım, turizm ve müteahhitlik hizmetleri olmak üzere pek çok alanda güçlü işbirliklerimiz var. Bu işbirliklerinin artarak devam etmesi ise tüm iş dünyasının ortak arzusu. Birçok müteahhitlik şirketimizin Rusya’da ciddi yatırımları bulunmakta. Hizmet pasaportlarına yönelik uygulanan vize sınırlamalarının kalkması bu yatırımların devamlılığı anlamında önemli bir adımdır. Turizmde yaşanan canlanmanın bu ortak bildiri sonrasında artarak devam edeceğine inanıyorum.
Tarıma gelince, bu konuda sevindirici adımlar olsa da hangi sebze ve meyvelerin ithalatının açılacağı önümüzdeki hafta tam olarak netlik kazanacak. Bölgemiz açısından özellikle kabak, biber, nar ve çilek gibi ürünlerin ithalatına başlanması ticaretimizin canlanması adına büyük önem taşıyor.”  
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER