MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin Oda ve Borsaları tek ses oldu 22.06.2018 tarihinde yayınlandı

Mersin Oda ve Borsa temsilcileri dayanışma, birlik ve ortak akıl etrafında bir araya gelip ortak sorunları birlikte çözebilmek, güçlü lobi çalışmaları yürütebilmek, kentin taleplerini ve önceliklerini daha güçlü iletip, takibini yapmak için tek ses oldu. 


Mersin Oda ve Borsaları tek ses oldu

Mersin Deniz Ticaret Odası ev sahipliğinde Mersin’de faaliyet gösteren Oda ve Borsa başkanlarının katılımıyla ortak basın toplantısı düzenlendi. Mayıs 2018’de gerçekleştirilen TOBB 74’üncü Genel Kurul Toplantısı’nda TOBB’da görev alan Mersin temsilcilerinin de tanıtıldığı toplantıda yalnızca kent genelindeki birliktelikle yetinilmeyip, bölge Oda ve Borsalarıyla ortak hareket edilip, bölgesel kalkınma stratejisinin planlanması gerektiği vurgulandı. Toplantının açılışında konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, “Mersin iş dünyası, yaklaşık 50 yıl aradan sonra Ankara’da TOBB çatısı altında bu kadar güçlü şekilde temsil edilmektedir. Ülkemiz özel sektörünün sorunlarına çözüm üretmek adına üstlenilen bu görevler kentimiz adına da heyecan ve umut vericidir” dedi. Elde edilen görevlerin bölgenin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu vurgulayan Lokmanoğlu, “Aynı zamanda iş dünyası ve ekonominin nabzını tutan TOBB’da hem kentimizin hem de camiamızın daha güçlü şekilde temsil edilmesi anlamına gelmektedir” ifadelerini kullandı. 
Bizler içinde yaşadığı kente gönül vermiş, üyelerine ve kente hizmet etme ortak paydasında birleşmiş, ülkesi adına yeni sorumluluklarla donanmış iş insanlarıyız” diyen Lokmanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: 
“İş dünyamıza ait sorunları TOBB çatısı altında çözebilmek için birlikte daha güçlü ve daha verimli şekilde çaba gösterirken, bölgemizin sesini karar alıcılara daha gür şekilde ileteceğimize yönelik arzumuzu ve kararlılığımızı da buradan bir kez daha vurguluyoruz. Bu kentte faaliyet gösteren tüm Oda ve Borsalar, geçmişten beri kentin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak üzere çalışıyor. Kentin geleceğini ilgilendiren karar ve adımlarda samimi, iyi niyetli ancak birbirinden kopuk ve bağımsız adımlar atmak yerine – Hele ki Ankara’da bu kadar güçlü bir temsil fırsatı bulduğumuz böyle bir dönemde – meslek odalarımızın ve kentin tüm dinamiklerinin birlikte hareket etmesinin büyük yarar getireceğine inanıyoruz.”

Kızıltan: Bölgesel Kalkınma Stratejisi ortaya koymalıyız”
TOBB Genel İdare Kurulu Üyeliği, Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise toplantıdaki konuşmasında Çukurova’nın Marmara Bölgesi’ne alternatif olarak gösterilmesine dikkat çekerek, bölgesel kalkınma vurgusu yaptı. TOBB seçimleri döneminde 15 günlük başkan olmasına rağmen iyi bir ekiple birlikte hareket edip güzel çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Başkan Kızıltan, “Mersin’deki ilçe Oda ve Borsalarımızla güçlü bir diyalog kurduk ve Ankara’da önemli temaslarda bulunup lobi faaliyetlerini yürüttük. İstemezseniz başarı da gelmiyor. Mersin’in TOBB yönetiminde ve önemli kurullarda görev alması gerektiğini her platformda anlattık. Sonuçta böyle güzel bir tablo ortaya çıktı” dedi. Hep birlikte güzel başarılara imza atılacağına şüphesi olmadığını dile getiren Kızıltan, sözlerini şöyle tamamladı: 
“Ancak bu da yeterli değil. Bundan sonrasında çalışmalarımıza komşu illerdeki Odalarımızla birlikte devam etmeliyiz. Çukurova, Marmara’ya alternatif bir bölge olarak görülüyor. Komşu illerdeki Oda ve Borsalarla sık sık bir araya gelip Bölgesel Kalkınma Stratejisi’ni ortaya koymalıyız. Mersin, Güneydoğu’dan İç Anadolu’ya kadar geniş bir hinterlanda hizmet veriyor. İçeride bizler el ele verip hinterlandımıza daha iyi hizmet verebilmek adına çalışmalı, ardından hinterlandımızdaki temsilcilerle birlikte bölgeyi güçlendirmek adına hareket etmeliyiz. Dolayısıyla Mersin’in imkanlarını da artırıp güçlendirmeliyiz.”

Özdemir: “Çevremizdeki illerin tümüyle aynı imkanları yakalamalıyız”
TOBB Genel İdare Kurulu Üyesi, Ticaret Borsaları Konsey Üyesi ve Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir ise Mersin’in geçmişte Ankara’da yakaladığı başarılı günleri yeniden elde edebilmesi adına alınan bu görevlerin anlamlı olduğunu söyledi. Günümüzde illerin illerle, ülkelerin ülkelerle yarıştığını hatırlatan Özdemir, Mersin’in de çevresindeki illerle, Gaziantep, Konya ya da Kayseri ile aynı imkanlara sahip olması gerektiğini vurguladı. Bu nedenle önce Mersin’in hak ettiği imkanlara sahip olması adına mücadele vermesi, güçlü bir lobi oluşturması gerektiğini anlatan Özdemir, ardından da bölgenin kalkınması için yola devam edilmesi gerektiğini söyledi. 
Mayıs ayında 365 Oda ve Borsanın delegelerinin katılımıyla gerçekleştirilen TOBB Genel Kurulu’nda Mersin Oda ve Borsalarının aldığı görevler şöyle: 

Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu: TOBB Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan: TOBB Genel İdare Kurulu Üyeliği ile Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcılığına seçildi. 
Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir: TOBB Genel İdare Kurulu Üyeliğine ve Ticaret Borsaları Konsey Üyeliğine seçildi. 
Mersin Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Levent Dipçin: TOBB Deniz Ticaret Odaları Konsey Üyeliğine seçildi. 
Mersin Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Jozef Atat: TOBB Deniz Ticaret Odaları Konsey Üyeliğine seçildi. 
Mersin Deniz Ticaret Odası Sayman Üyesi Atahan Çukurova: TOBB Deniz Ticaret Odaları Konsey Üyeliğine seçildi. 
Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Torunoğlu: Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliğine seçildi. 
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya: Ticaret Borsaları Konsey Üyeliğine seçildi. 
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak: TOBB Dış İlişkiler Komisyonu Üyeliğine seçildi. 
Mersin Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Ayla Harp: TOBB Dış İlişkiler Komisyonu Başkan Yardımcılığına seçildi. 
Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sarı: TOBB Turizm Komisyon Üyeliğine seçildi. 
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Mustafa Kabadayı: TOBB Çevre ve İklim Değişikliği Daimi Komitesi Üyeliğine seçildi. 
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kaynar: TOBB Gümrük Kapıları Denetleme Kurul Üyeliğine seçildi. 

“Lojistik Merkez yeniden gündeme gelecek”
Basın toplantısı sonrasında gerçekleştirilen Mersin İli Oda ve Borsaları İstişare Toplantısı’nda ise kentin sorunları konuşuldu. Toplantıların aksatılmadan 3 ayda bir düzenli olarak yapılması gerektiği vurgulanarak her toplantı için takip edilmesi gereken 3 konu başlığı seçilip, bu konuların takip edilmesi ve yürütülmesiyle ilgili gerekli görevlendirmelerin yapılması, bir sonraki toplantıda bu konu başlıklarında ne kadar yol alındığının değerlendirilmesi kararı alındı. Bir sonraki toplantıda öncelikle üzerinde durulacak konular ise Mersin Lojistik Merkez kurulması konusunun yeniden gündeme getirilmesi ve bu konuda lobi oluşturulması, Tarsus Kazanlı Kıyı Şeridi Projesi’nin takibi ile Mega Liman temelinin atılması takibi oldu. 


 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER