MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin Mega Center kapılarını açtı 22.06.2019 tarihinde yayınlandı

Gıda sektöründe ihtisaslaşma konusunda Mersin’e önemli katkılar sağlaması hedeflenen ve 3 bin kişilik istihdam ve yıllık 500 milyon TL’lik ticaret hacmi oluşturması öngörülen Mersin Mega Center, düzenlenen törenle açıldı.


Mersin Mega Center kapılarını açtı

Gıda sektöründe ihtisaslaşma hedefiyle inşa edilen Mersin Mega Center, düzenlenen törenle faaliyetlerine başladı. Liman ve Serbest Bölgeye yakın konumu yanında, otoyol bağlantı noktasında bulunmasıyla cazip bir merkez haline gelen kompleksin, ilk etapta 121 iş yeriyle yaklaşık 3 bin kişilik istihdam ve yıllık 500 milyon TL’lik ticaret hacmi sağlaması öngörülüyor. Komplekste 4 sosyal tesis, bankalar, restoranlar, kargo şirketleri, market ve benzeri tesisler de yer alıyor. 
Mersin’in yeni kuru gıda ve bakliyat ticaret kompleksi Mersin Mega Center’ın açılış töreni, arsa sahibi ve müteahhidi Soylu Gürüz Gayrimenkul Yatırım A.Ş ev sahipliğinde gerçekleşti. Törene Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir’in yanı sıra Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ile Ankara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz da katıldı. 

Soylu: “Mersin’deki eksikliği hissettik ve bu alanda yatırımızı gerçekleştirdik”
Soylu Gürüz Gayrimenkul Yatırım A.Ş. adına açılış konuşmasını yapan Mehmet Soylu, Mersin’in ihtisaslaşma konusunda eksikliğini gidermek adına en yoğun sektörler olan toptancılar ve bakliyatçılar için bu merkezi yapmaya karar verdiklerini söyledi. Projeyi hazırlarken diğer illerdeki toptancı komplekslerini incelediklerini anlatan Soylu, “Sahipleriyle konuşarak taleplerini ve ihtiyaçlarını dinledik. Topladığımız bilgileri ekibimizle paylaştık. Kullanıcıların büyük katkısı ve ekibin titiz çalışmasıyla bu güçlü projeyi şekillendirdik. Yaklaşık 70 dönüm arazi üzerine kurulan Mega Center, 7 adadan oluşuyor. İçerisinde kullanıcıların ihtiyacını karşılayacak her imkan var. Mersin ekonomisine çok katkı sağlayacağını düşüyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

Kızıltan: “Yatırım için Mersin’e gelin”
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise, kent ve ülke ekonomisini hareketlendirecek bu yatırımın önemine dikkat çekerek, iş insanlarına “Mersin’e yatırım yapın” çağrısını yineledi. Ekonominin yatırıma ihtiyacı olduğu bir dönemde gerçekleşen bu yatırımın, firmaları üç dört adım ileriye taşıyacağını kaydeden Kızıltan, “Sizin yatırım yapmanız hem Mersin hem de ülkemizin ekonomisini hareketlendirecek. Bu anlamda yatırımınızı çok önemsiyor, Gürüz ve Soylu ailelerine teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu. 

Seçer: “Yatırımın önünü açmak için imar planı sorununu çözeceğiz”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, yaptığı konuşmada Mersin’e gelecek olan yatırımların önünü açmak için öncelikle imar planı sorununu çözeceklerini vurguladı. Belediye olarak buna benzer yatırımlara her zaman destek vereceklerini belirten Seçer, 
“Önümüzdeki dönemde Lojistik Köy ve Nakliyeciler Sitesi’ni hayata geçireceğiz. Bizim çalışmaya, üretmeye ihtiyacımız var. Bu nedenle yatırımcılarımızı Mersin’e bekliyoruz. Ben onlara öncü, danışman, destekçi olmaya hazırım” dedi. 

Özdemir: “Nokta atışı bir yatırım”
Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir ise, gerçekleşen bu yatırımın nokta atışı olduğunu belirtti. Mersin’in kümelenme noktasında zorlandığından bahseden Özdemir, projenin kentin bu alandaki eksikliğin giderilmesinde büyük katkılar sağlayacağını dile getirdi. Alt ve üst yapısı gibi kullanıcı ihtiyaçlarının çok iyi karşılanmış olduğunu bildiren Özdemir, “Bu modern yatırımın diğer projelere örnek olmasını umuyorum. Şimdiden burada yer alan iş adamlarımızı kutluyorum. Bereketli kazançlar diliyorum” dedi.  

Baran: “Mersin, Türkiye’nin en önemli bakliyat merkezlerinden biri” 
Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran da, ülkenin bu tür iş yerlerine ihtiyacı olduğuna işaret ederek, “Mersin, Türkiye’nin en önemli bakliyat merkezlerinden biri. Bu nedenle gıda üzerine kurulu böyle bir merkezin Mersin’e ve ülkemize katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi. 

Yavuz: “Mersin, önemli bir yatırım aldı”
Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz ise konuşmasında, 15 Temmuz sonrası yatırımların azaldığı bir dönemde gerçekleşen bu yatırımın çok değerli olduğunu söyledi. 
Soylu ve Gürüz ailelerini bu anlamda ayrıca tebrik ettiğini dile getiren Yavuz, 
“Stratejik bir sektör olarak gıda, son yıllarda ön plana çıkmaktadır. Mersin ise tarım ürün piyasalarının oluşturulduğu bir merkez oldu. Avrupa’da ve Ortadoğu’da sizin ürettiğiniz gıdaları tercih ediliyor. Buradaki kümelenme bu anlamda önem kazanıyor. Yatırımın önce Mersin’e sonra da yatırımcılara hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 


 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER