MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MERSİN KİTAP FUARI’NA GENÇLERDEN BÜYÜK İLGİ 28.11.2015 tarihinde yayınlandı

CNR Holding tarafından düzenlenen Mersin Kitap Fuarı’na genç okurlar büyük ilgi gösterdi. 28 Kasım’da başlayan ve kentin ilk kitap fuarı olma özelliği taşıyan Mersin Kitap Fuarı 6 Aralık tarihine kadar açık kalacak. Fuarın açılışında gençlere seslenen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kasım Tanrıöver, “İş hayatına atıldığınızda en büyük yardımcınız kendinizi doğru ve iyi ifade edebilmeniz olacak. Bu da çok kitap okuyup sözcük hazinenizi geliştirmenizle mümkün” dedi.


MERSİN KİTAP FUARI’NA GENÇLERDEN BÜYÜK İLGİ

Mersin Kitap Fuarı Türkiye genelinden gelen 75 yayın evinin katılımıyla açıldı. Fuar süresince 40’a yakın yazar kitapseverlerle bir araya gelerek kitaplarını imzalayacak. 
Fuarın açılış konuşmasını yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kasım Tanrıöver, 
kitap fuarını da sektörel fuarlar kadar önemsediklerini söyledi. İş dünyası olarak kendisini doğru ve iyi ifade edebilen gençlere ihtiyaç duyduklarını anlatan Tanrıöver, gençlere bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu. 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise açılışta yaptığı konuşmasında Mersin’in doğal, kültürel ve coğrafi zenginliklere sahip olduğunu dile getirerek şunları söyledi: 
“En büyük eksiğimiz ise bu zenginliğimizi iyi anlatamamamız. Bu tür fuarlar tanıtım açısından büyük önem taşıyor. Gençlerimiz okuyup kendisini geliştirerek kentin geleceğinde söz sahibi olacaklardır.”
Mersin Valisi Özdemir Çakacak da okumanın önemine dikkat çekti. Gelişmiş ülkelerin bilginin önemini kavrayan ülkeler olduğunu vurgulayan Çakacak, bilginin kaynağının da kitap olduğunu söyledi. Bilginin yayılmasının günümüzde çok daha hızlı olduğunu kaydeden Çakacak, “Teknoloji gelişse de basılı yayına ilgi artarak sürüyor. Bu nedenle kitap fuarını önemsiyoruz” dedi.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER