MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin Kitap Fuarı kapılarını araladı 23.11.2019 tarihinde yayınlandı

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Mersin Kitap Fuarı CNR Expo Fuar Merkezi’nde kapılarını araladı. 1 Aralık Pazar gününe kadar açık kalacak fuarda 150’den fazla yayınevi kitapseverlerle buluşacak.


Mersin Kitap Fuarı kapılarını araladı

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından Mersin CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi’nde düzenlenen 5. Mersin Kitap Fuarı başladı. 23 Kasım-1 Aralık günleri arasında açık kalacak fuarın bu yıl ki onur konuğu polisiye yazar Ahmet Ümit oldu. 3 holde 15 bin metrekare alanda kurulan fuarı bu yıl 150 binden fazla ziyaretçinin gezmesi bekleniyor.
Fuar açılışında konuşan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Fuad Budur, “Mersin her yıl, ara vermeden düzenlediği fuarlarla hem bölgesel hem ulusal hem de uluslararası düzeyde ciddi bir tanıtım yapmaktadır. Ancak, kişisel olarak da, kurumsal olarak da bu fuarlar içinde kentimize ve ülkemize en yararlı olduğunu düşündüğümüz etkinlik böylesi kitap fuarlarıdır” dedi.
Yaşanan her sorunun altında eğitimsizlik bulunduğunu, her sorunun çözümünün de eğitimle mümkün olabileceğini vurgulayan Budur,  şunları söyledi:
“Bilgi çağını yaşayan dünyamızda artık sermayeden veya yer altı zenginliklerinden çok, bilginin değerli hale gelmesi, okumanın ve bilgi edinmenin daha da hayati bir rol oynaması anlamına gelmektedir. Bilgi ise kitaplar sayesinde kalıcılığını korumaktadır. Tarih, bilim, deneyimler, yaşanmış gerçekler bunların hepsi kitaplar sayesinde gelecek nesillere aktarılmaktadır. Kitaplar hayatımızın ayrılmaz parçası olmalıdır. Toplum olarak ne kadar çok kitap okursak gelişmişlik düzeyimiz de o oranda artar. Okudukça yaşadığımız dünyayı anlamamız, kavramamız, geçmiş ile gelecek arasında bir köprü kurmamız kolaylaşacaktır.”
Eğitim düzeyi yüksek ülkeler arasında yer alan Finlandiya’yı örnek gösteren Budur, bu ülkede bir lise öğrencisinin mezun olabilmesi için en az 100 kitap okumuş ve yorumlamış olmasının beklendiğini, bu oranın Türkiye’de ise düşük olduğunu anlattı. “Yani bol bol kitap okumalı ve okutmalıyız” diyen Budur, bu noktada ailelere ve eğitimcilere büyük görevler düştüğünü söyledi.
Fuar açılışında Mersin Valisi Ali İhsan Su, kitapların ilk insandan bu yana bilgi edinmenin temel kaynağını oluşturduğunu dile getirirken Ak Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, “İnsanlar tarih boyunca yaşadığı acı, kan ve göz yaşının sebebi okumamaktan, ilim ve irfandan uzaklaşması ve maalesef fikir olarak çoraklaşmasından kaynaklanmaktadır” dedi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış konuşmasında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bilim ve bilgiye verdiği önemi vurgularken İl Milli Eğitim Müdür Adem Koca, “Türkiye’de en fazla kitap okuyan iller arasında yer alan Mersin’de böyle bir fuarın düzenlenmesi çok anlamlı. Yavrularımızın geleceğe hazırlanması adına bu tür fuarların büyük önem taşıdığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Kurdele kesilmesi sonrasında protokol fuarı gezerek kitapları inceledi.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER