MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin Heyeti, Dubai Gulfood Fuarı’nda 19.02.2019 tarihinde yayınlandı

MTSO, 21 kişilik heyet ile sektör özelinde dünyanın en büyük fuarlarından biri olma özelliği taşıyan Dubai Gulfood Fuarı’na katılarak bir taraftan sektördeki yenilikleri takip ederken diğer taraftan üyelerinin yurtdışı iş bağlantılarını güçlendirdi. 


Mersin Heyeti, Dubai Gulfood Fuarı’nda

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), üyelerinin yurtdışı bağlantılarını geliştirip yeni pazarlara açılabilmelerine imkan tanıyan çalışmalarını sürdürüyor. Fruit Logistica ve Arap Health Fuarları sonrasında bu kez gıda sektör temsilcilerinden oluşan 21 kişilik Mersin Heyeti, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol başkanlığında Dubai’ye gitti. 
Gulfood 2019 Uluslararası Gıda, İçecek ve Paketleme Fuarı, 17 – 21 Şubat 2019 tarihleri arasında Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlendi. Dünyanın en büyük gıda ve içecek fuarları arasında gösterilen fuarın ilk gününde Mersin Heyeti, fuarda stant açan Mersinli firmaları ziyaret ederek destek verdi. Ardından fuar kapsamında bir taraftan sektördeki yenilikleri takip etme fırsatı yakalanırken diğer taraftan çeşitli ikili iş görüşmeleri gerçekleştirerek yeni temaslar kuruldu. 
Fuar organizasyonu kapsamında Dubai'ye giden Mersin Heyeti aynı zamanda DMCC Serbest Bölgesi yetkilileri ve Dubai Türk İş Konseyi yetkilileri ile de bir araya geldi. Dubai'deki yatırım fırsatları hakkında bilgi alan heyet, hangi alanlarda karşılıklı iş birliğini geliştirebileceklerini görüştü.
Organizasyonun ikinci gününde ise Dubai Türkiye Başkonsolosu Mustafa İlker Kılıç ve Ticaret Ataşesi Hasan Önal ile bir toplantı düzenlendi. Toplantıda Dubai ile Mersin arası ticaretin nasıl artırılabileceğinin ipuçları alındı. Başkonsolos Kılıç, Mersin Heyeti'ne Dubai'de iş yapma koşulları hakkında bilgi verirken Ticaret Ataşesi Önal, hangi sektörlerde ithalat ve ihracat gerçekleştirilebileceğini, bu ülke ile ticaretin avantaj ve dezavantajlarını anlattı.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER