Mersin’deki hoşgörü ruhu tüm ülkeye örnek olmalı 31.12.2021 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan yeni yıl dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Huzurun, refahın ve zenginliğin ama önce sağlık dolu günlerin arttığı bir Türkiye hepimizin ortak umududur” dedi. 2022’de toplumun her kesiminde sağduyu, empati, uzlaşma ve dayanışmanın öne çıktığını görmek istediklerini belirten Kızıltan, “Mersin’de Mersinlilerin gösterdiği bu birlik ve hoş görü ruhu ülkeye örnek olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Mersin’deki hoşgörü ruhu tüm ülkeye örnek olmalı

Kızıltan mesajında şu ifadelere yer verdi:
“2021 yılı toplumun her kesimi için çok zor bir yıl oldu. Ama her yeni yıl, yeni bir başlangıç, yeni umutlar demektir. Huzurun, refahın ve zenginliğin ama önce sağlık dolu günlerin arttığı bir Türkiye hepimizin ortak umududur. Mersin iş dünyası olarak, ekonomik büyümenin liderliğini üstlenen, yatırımı, istihdamı ve ihracatı sağlayan ülkemizin girişimcileri, sanayicileri, tüccarları, üreticileri olarak, 2022 yılında toplumun her kesiminde sağduyunun, empatinin, uzlaşmanın, dayanışmanın öne çıktığını görmek istiyoruz. Ülkemizin enerjisi kavgalara, yapay ayrışmalara harcanmamalıdır. Mersin’de Mersinlilerin gösterdiği bu birlik ve hoş görü ruhu ülkeye örnek olmalıdır. Milletimiz bu umudu yüceltenlere, birlik ve kardeşlik mesajlarını öne çıkaranlara hak ettiği saygıyı gösterecektir. Mersin iş dünyası olarak şunu söylüyoruz: Ülkemizi ve Mersin'i ekonomik ve sosyal alanda önemli bir merkez, bir dünya kenti yapabilmek için çıktığımız bu yolda, ortak akıl ve ortak paydayı yüceltmek zorundayız. Bu yolda, sorunlara takılmak değil, çözümlere odaklanmak, sağduyu ile hareket ederek kalıcı çözümlerle sürdürülebilir kalkınmayı başarabilmek amacımız olmalıdır. Bu yeni yılın, büyük önder Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmayı kendisine rehber edinmiş milletimize ve tüm Mersinlilere sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi temennisiyle, 2022 yılının yeni umut ve başarılara zemin oluşturmasını diliyor, Mersin iş dünyasının ve tüm Mersinli hemşerilerimizin ve Türk milletinin yeni yılını kutluyoruz.”